Golftas mee op vakantie (zonder inchecken)

Tegenwoordig kun je relatief makkelijk golfclubs huren in het buitenland, maar over de kwaliteit valt niet altijd over naar huis te schrijven. Het liefst speel je toch met je eigen clubs, maar meenemen is altijd zo'n gedoe. Daar is nu een oplossing voor.

Eigen golftas mee op vakantie (zonder hem in te checken)

Ga je op vakantie naar Spanje of Portugal, dan kun je er meestal wel op rekenen dat de golfbaan prima huur sets heeft. Sterker nog, vaak huur je er een set die hartstikke nieuw is. Ook is het tegenwoordig mogelijk om op populaire vliegvelden golfclubs voor de hele week te huren. Je kan dan zelf bepalen wat voor soort clubs je wilt.

Allemaal best goede oplossingen, maar zeg nou eerlijk... het liefste speel je toch met je eigen clubs? Als je maar een aantal keer gaat spelen tijdens je vakantie of golftrip wil je liever niet steeds een andere set gebruiken omdat je dan elke keer aan de clubs moet wennen en dat komt je spel vaak niet ten goede.

Je eigen spullen meenemen
Het liefste neem je dus je eigen golfspullen mee op vakantie. Maar dat betekent wel - als je gaat vliegen - een hoop gezeul met een zware tas en extra gedoe op het vliegveld - en daar is tegenwoordig al zo veel gedoe. Daar komt bij dat het meenemen van je golfspullen tegenwoordig flink wat kan kosten. Kijk maar eens naar het onderstaande rijtje wat het vervoeren van je golfclubs bij deze luchtvaartmaatschappijen kost die op populaire golfbestemmingen vliegen.

Kosten per maatschappij (enkele reis)
Corendon € 30 (€ 60 retour)
Easyjet € 42 (€ 82 retour)
Transavia € 34 (€ 68 retour)
Vueling € 45 (€ 90 retour)
TAP € 45 (€ 90 retour)

Het vervoeren van je clubs kost je heen en terug dus al snel tussen de 60 en 90 euro. En dan loop je ook nog eens het risico dat je clubs niet aankomen of beschadigd zijn tijdens de reis.

Bagbooking
Bagbooking biedt een slimme manier voor het meenemen van je eigen golfclubs op vakantie. Dit nieuwe Nederlandse bedrijf biedt het gemak van reizen zonder bagage binnen de EU. Voor een bescheiden bedrag worden je koffers thuis opgehaald, veilig verpakt en 100% gecontroleerd vervoerd. Met het gemak en de vrijheid die ze daarmee bieden, kun jij maximaal genieten van een zorgeloze reis.

Bagbooking haalt de spullen bij je thuis op op een door jou gewenst moment. Ze plaatsen deze daarna in een kartonnen beschermdoos waarin de set vervoerd wordt. Op die manier komt je geliefde golfset veilig en zonder schade aan. Bagbooking brengt je golfset dus letterlijk van je voordeur tot aan het hotel of golfclub. Heerlijk idee, toch? Met je eigen set op vakantie, zonder gedoe op het vliegveld!

Kosten
Het vervoeren van je golfspullen met Bagbooking is mogelijk vanaf € 110 (retour) binnen Europa. Ja, dat is wat duurder dan wanneer je je golfspullen zelf in het vliegtuig mee zou nemen, maar daar krijg je dus wel een zorgen vrije reis voor terug. Als je aankomt in je hotel of vakantiehuis staat je golfset gewoon al helemaal geacclimatiseerd voor je klaar zodat je direct de baan op kan.

Ga jij ook binnenkort op reis, vervoer dan nu je (golf)spullen met Bagbooking.