Ecco Biom G5

De nieuwe Biom G5 heeft een waterdicht bovenwerk van premium leer, een leest die de natuurlijke beweging van de voet volgt, en een comfortabele zool met ... spikes?

Ecco Biom G5

Ecco golf startte de revolutie van de hybride zolen in golfschoenen, maar omdat er nog altijd golfers zijn die spikes prefereren, blijft de Deense schoenmaker een klein deel van zijn collectie voorzien van softspikes. Tot deze categorie hoort de Biom G5. Naast zes, zo ver mogelijk uit elkaar geplaatste, Zarma Tour-spikes is de zool overigens ook uitgerust met een ruitvormig patroon van noppen en groeven dat extra grip biedt.

In de nieuwste generatie zien we een aantal bekende technologieën terug.

Zo is de schoen voorzien van een Gore-Tex membraam, wat hem honderd procent waterdicht maakt terwijl de voet nog wel kan ademen en warmte af kan voeren. Zweetmolecullen zijn namelijk kleiner dan watermolecullen.

De van Ecco bekende Natural Motion-leest – waarvoor meer dan 2.500 voeten werden gescand – heeft een update gekregen. Hierdoor biedt hij tijdens de swing nog meer steun en stabiliteit, terwijl de voet natuurlijk kan bewegen als je loopt.

Het bovenwerk combineert hoge kwaliteit leer uit eigen looierijen met stof. Een laag teenprofiel geeft de schoen een meer gestroomlijnde vorm dan in het verleden. Het vrouwenmodel is daarnaast wat geraffineerder. Je kunt kiezen voor veters of het BOA sluitsysteem, waarbij de schoen gelijkmatiger om je voet sluit.

De zool wordt via de door Ecco gepatenteerde Fluidform-technologie aan het bovenwerk 'gesmolten', waardoor een flexibele schoen uit één stuk ontstaat, zonder naden of lijm. Daarnaast zorgt deze technologie voor een optimale balans tussen demping en veerkracht.

Ecco brengt de Biom G5 op de markt in vijf stijlen voor zowel mannen als vrouwen.

Prijs: € 220 / € 250 (BOA)