Debacle in Frankrijk

Het Nederlands amateur-mannenteam komt in het WK bij Versailles niet verder dan een dertigste plaats … Floris de Haas verrast op De Gelpenberg … Bijrol Huizing in Denemarken

Vlag NGF

In 1994 werd Oranje – met Lafeber en Derksen in het team – knap achtste in het WK op Le Golf National. In 2006 veroverde Nederland – Luiten, Besseling en Sluiter – goud in het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch.
Maar in het WK van dit jaar – op Saint-Nom-la-Bretèche en Le Golf National – lukte er niets.
Met een team bestaande uit Lars van der Vight, Benjamin Reuter en Jack Ingham en met Lafeber als bondscoach werd Nederland in het eindklassement met level par slechts dertigste – achter landen als IJsland, Estland, Tsjechië, Singapore en Hong Kong.
Maarten Lafeber besloot de drie hoogst genoteerde Nederlandse amateurs op de wereldranglijst thuis te laten en die beslissing komt nu in een wel heel vreemd daglicht te staan.
In de laatste ronde, op Le Golf National, won Italië – dat vier keer minder golfers heeft dan Nederland – de Eisenhower Trophy. Met -23 bleef de Azzuri Zweden één slag voor.

Floris de Haas birdiede op de baan van De Gelpenberg de derde extra hole en pakte aldus in het FaberExposize Gelpenberg Open zijn eerste titel in jaren.
De 31-jarige De Haas had net de als de Fransman Mathis Pansart 203 slagen nodig (-10) voor de 54 holes op de baan bij het Drentse Aalden.
Er waren in het eindklassement ook top-10 plaatsen weggelegd voor Mike Toorop (vierde) en Aydan Verdonk (achtste).
Floris de Haas stopte een jaar of acht geleden met het spelen van proftoernooien, maar het begon weer te kriebelen en hij bewees dat nog steeds in staat te zijn om te winnen.

Hoewel het Made In Himmerland Open bepaald niet sterk is bezet, slaagde Daan Huizing er in de eerste drie ronden op de par-71 baan bij Aalborg niet in om te imponeren.
Na 54 holes in deze met drie miljoen euro gedoteerde wedstrijd van de DP World Tour staat Huizing – Van Driel miste de cut – na een 70 op zaterdag gedeeld 43ste, met een totaal van zeven onder par.
Liefst vier spelers delen met zeventien onder de leiding: De Engelse routiniers Matthew Southgate, Ross McGowan en Oliver Wilson plus de Italiaan Francesco Laporta.
Ziggo Sport Golf zendt de laatste ronde zondag van 13.30 tot ongeveer 18.00 uur rechtstreeks uit.

Tour
  • Golfsupport.nl