Smith komt uit de kast

Cameron Smith, Joaquin Niemann, Marc Leishman, Harold Varner III, Cameron Tringale en Anirban Lahiri maken deze week hun debuut in Boston.

Cameron Smith

Al sinds zijn zege in The Open was het in feite al zeker dat Cameron Smith zou overstappen naar het circuit van zijn landgenoot Greg Norman. Hij was tijdens de persconferentie in St Andrews duidelijk geïrriteerd toen journalisten vragen stelden over een mogelijk vertrek.

Met het tekenen van contracten met de zes heeft het Saoedische circuit nu zes spelers uit de top-30 van de wereldranglijst in dienst. Iedereen moet alle toernooien spelen. Dat zijn er volgend jaar veertien.

Tegen een verslaggever van Golf Digest zei Smith dat geld (naar verluidt meer dan honderd miljoen dollar als welkomstbonus) een belangrijk argument was om over te stappen, maar ook dat hij nu meer tijd heeft om in eigen land te zijn.

Cameron Smith en Joaquin Niemann deden afgelopen week nog wel mee aan het Tour Championship en cashten daar vrolijk – ondanks het feit dat ze allang rond waren met de Saoediërs.

Norman was in een persbericht jubelend, maar hij vergat voor alle zekerheid dat mannen als Hideki Matsuyama en Cameron Young ‘neen’ hebben gezegd tegen een lucratief aanbod. Een paar weken geleden leek ook hun komst zeker.

Tour
  • ProShots