McIlroy zet kroon op seizoen

Opnieuw was het raak voor Rory McIlroy in het Tour Championship. Voor de derde keer in vijftien edities liet de Noord-Ier zich kronen tot de beste van het speeljaar.

rory mcilroy

Twee zeges boekte McIlroy dit seizoen in Amerika, negen keer eindigde hij in de top-10 - waarvan vier keer tijdens de Majors - maar als grote favoriet stond hij donderdag zeker niet aan de start op East Lake. Zeker niet toen hij ook nog eens begon met een triple bogey / bogeys start waardoor zijn achterstand op koploper Scheffler opliep naar tien slagen.

Langzaam maar zeker speelde McIlroy zich echter terug in het toernooi (67, 67, 63) waardoor er op de laatste dag alle kansen waren om Scottie Scheffler alsnog van de zege te houden.

Natuurlijk waren er meer uitdagers maar de Amerikaanse nummer 1 van de wereld was van begin af aan de te pakken man. Niet alleen omdat hij een uiterst succesvol seizoen heeft en als leider aan de slotweek begon, na drie rondes was zijn voorsprong opgelopen naar maar liefst zes slagen.

Dat het McIlroy alsnog lukte was mede te danken aan een moeilijke start van Scheffler (drie bogeys op de eerste zes holes) en het gegeven dat deze die schade daarna niet meer weg wist te poetsen en zijn glansrijke seizoen besloot met een ronde in 73 slagen, waarmee de deur voor de uitdagers wagenwijd openstond.

Het was de 33-jarige man uit Holywood die dat het meest doortastend deed en daarmee zijn 22ste zege op de PGA Tour veilig stelde, en de FedExCup bovendien.

'Het was een heel goede week, een week waarin ik niet alleen goed speelde maar vooral ook doorzettingsvermogen toonde', keek hij tevreden terug op de week en het seizoen. 'Ik heb heel goed golf laten zien dit jaar, met een paar goede zeges als zat daar helaas geen Major bij. De nederlaag in The Open heeft pijn gedaan maar ik heb vandaag denk ik weer laten zien dat als ik mijn beste spel laat zien ik elk toernooi, op elke baan en tegen iedereen kan winnen.'

Op de LPGA Tour slaagde Dewi Weber er op de slotdag van het CP Women's Open niet in om nog terrein te winnen. Na drie rondes onder par kwam de Nederlandse op de slotdag niet verder dan een 73 (+2) waardoor ze uiteindelijk genoegen moest nemen met de gedeeld 61ste plaats in het door de Zuid-Afrikaanse Paula Reto gewonnen toernooi die met -19 Nelly Korda en Hye-Jin Choi net voorbleef.

Tour
  • ProShots