Nederlanders goed van start in Zwitserland

Na de eerste dag van het Omega European Masters staan er louter rode getallen bij de scores van onze landgenoten. Joost Luiten deed het het beste, de Rotterdammer staat gedeeld zevende na een openingsronde in -5

joost luiten

Om een rol van betekenis te spelen op de hoog gelegen baan moet je ook wel onder par spelen. Niet minder dan 75 spelers openden met een score beter dan de baan, koplopers Lawrence en Canizares hadden maar 62 slagen nodig om rond te gaan en met een score slechter dan -5 stond je al niet eens meer bij de beste tien.

Daar staat Luiten dus wel. De Nederlander, die door de Tour was ingedeeld in de allerlaatste groep van de dag, had schijnbaar weinig last van de door de vele voetsporen hobbelig geworden greens en profiteerde goed van de extra lengte die spelen op grote hoogte met zich meebrengt. Al was de enige slag die hij inleverde (bogey op 9) wel het gevolg van een drieputt.

Hij kon het hebben in een verder vrijwel vlekkeloze ronde. Nergens anders leverde hij in en omdat hij wel zes birdies maakte vond hij zichzelf hoog op het leaderboard terug.

Nauwelijks lager staat Darius van Driel. De Leidschendammer leverde eveneens maar een slag in, maar maakte één birdie minder dan zijn ervaren landgenoot en moest daardoor genoegen nemen met een plek net buiten de top-10 (T15) maar ook voor hem geldt dat hij zichzelf een goede uitgangspositie verschafte voor een goed resultaat. Net als dat gold voor Wil Besseling (-3, T19) en Daan Huizing (-2, T32) die met hun score vooralsnog ruim aan de goede kant van de cutline staan.

Op de Challenge Tour openden Robbie van West, Lars van Meijel en Koen Kouwenaar ook alledrie onder par, al staat het drietal er wel minder goed voor dan de collega's in Zwitserland. Robbie van West tekende voor een drie onder par en staat daarmee als enige van het trio aan de goede kant van de cutline (T27), voor Kouwenaar en Van Meijel was hun -1 daarvoor niet goed genoeg. Vanaf een gedeeld 72ste plaats hebben ze echter nog alle kans zich in de tweede omloop te plaatsen voor het weekend.

Tour
  • Golfsupport