Opnieuw zege voor Cantlay in BMW Championship

Net als in 2021 luisterde de winnaar van het voorlaatste toernooi van het seizoen naar de naam Patrick Cantlay. Lukt het de Amerikaan ook dit jaar om een dubbelslag te slaan?

cantlay

Nog nooit eerder in de geschiedenis van de play-offs verdedigde een speler succesvol een van de afsluitende toernooien en ook nu zag het er met minder dan een halve ronde te spelen naar uit dat dat niet ging gebeuren nadat Cantlay door bogeys op acht en tien het initiatief uit handen leek te geven. De nummer 4 van de wereld herstelde zich echter knap, leverde in het restant van de ronde nergens nog een slag in, maar maakte wel drie birdies voor een totaalscore van veertien onder par.

Dat was precies genoeg om nummer 2 Scott Stallings (-13) voor te blijven en zodoende net als vorig jaar de titel te pakken in het voorlaatste toernooi van het seizoen.

'Ik heb veel goede ballen geslagen deze week, had hier en daar een beetje geluk, maar ben vooral blij dat ik hier als winnaar vandaan ga', keek de Amerikaan terug op zijn achtste zege op het hoogste niveau.

Door zijn zege werd de dertigjarige niet alleen de eerste speler die zijn titel wist te verdedigen in een wedstrijd van de play-off's; door zijn overwinning klom hij van de zevende naar de tweede plaats op de FedExRanking wat hem alle kans geeft ook de eerste speler te worden die de jaarranglijst succesvol weet te verdedigen.

Tour
  • ProShots