Eindelijk kassa voor Kieffer

In zijn 249ste toernooi was het eindelijk raak voor de 32-jarige Duitser * Joost Luiten net buiten top-40 bij rentree, Huizing beste Nederlander in Tsjechie * Brons voor Kouwenaar op Dormy Open * Van Dam bij beste tien in Spanje.

kieffer

'Ook als ik niet gewonnen had, als ik nooit gewonnen had, zou ik een mooie loopbaan hebben gehad. Ik ben gek op golf, dat is het belangrijkste, maar dat ik nu gewonnen heb is natuurlijk prachtig', probeerde de Duitser zijn zege niet al te groot te maken, maar tussen de regels door was het niet moeilijk om de emotie die bij de Duitser opkwam te zien en horen.

Kieffer begon de laatste ronde op vier slagen van koploper Green, maar waar de Maleisiër alle zeilen bij moest zetten om onder par rond te gaan (-1), maakte Kieffer met een uitstekende 66 alle slagen achterstand goed. Sterker, zijn eindtotaal van -16 was precies genoeg om de zege voor de neus van Green weg te pakken, al had de Maleisiër, die ook nog niet eerder won op de DP World Tour, een putt van een kleine drie meter om een play-off af te dwingen. De putt kwam akelig dichtbij, maar de horse shoe bleef boven de grond waarmee voor het eerst in acht jaar weer een Duitser won op het hoogste Europese niveau.

Van de drie landgenoten die nog in het veld waren (Besseling miste vrijdag de cut) deden Luiten en Huizing op de slotdag niets voor elkaar onder. Beide Nederlanders tekenden voor een 69 en dat betekende dat Huizing met -7 (T33) de beste landgenoot werd in het door slecht weer tot 54 holes teruggebrachte D+D Masters, terwijl Luiten bij zijn rentree als gedeeld 41ste eindigde. Titelverdediger Johannes Veerman tenslotte begon het toernooi uitstekend maar leverde in de tweede (72) en derde (75) ronde teveel in om in de buurt te komen van titelprolongatie en genoegen moest nemen met de gedeeld 51ste plaats.

Challenge Tour

Een niveautje lager mocht Koen Kouwenaar even hopen op een plek in een play-off, maar toen hij zijn score van -13 binnenbracht, en hij daarmee leader in the clubhouse was, waren er nog genoeg spelers in de baan die hem van die kans af konden helpen.

Uiteindelijk tekenden twee spelers voor een betere score dan de Nederlander en het was de Spanjaard Emilio Cuartero Blanco die dat het beste deed.

Met een score van -15 won hij zijn tweede titel van het jaar waardoor Kouwenaar 'genoegen' moest nemen met het brons; een uitstekende prestatie van de 24-jarige Nederlander die daarmee ruim zijn beste klassering op het circuit in de wacht sleepte.

Ladies European Tour

In het zaterdag al geëindigde Aramco Team Series op het Spaanse La Reserva ging de zege zoals verwacht naar Korda, al was het niet de Korda die als favoriet naar de laatste ronde ging.

Na een 61 in de eerste ronde leek er geen vuiltje aan de lucht voor Jessica Korda maar een complete off-day (77) bood andere spelers de kans om er alsnog met de buit vandoor te gaan. Dat het zus Nelly was die dat uiteindelijk deed zal een kleine pleister op de wonde zijn.

Anne van Dam besloot het toernooi net als de Belgische Manon de Roey met een totaal van acht onder par en eindigde daarmee als gedeeld zevende waardoor ze inmiddels 38ste staat op de Order of Merit van de LET.

Tour
  • Golfsupport