Scheffler zet de deur op een kier

Scottie Scheffler mist de cut in het FedEx St. Jude Championship • Weber, Van Dam en Veerman overleven eerste schifting • Nederlanders op dreef op de Challenge Tour

Scheffler zet de deur op een kier

FedEx Cup Playoffs
Met drie ballen in het water en een ijskoude putter lukte het de nummer één in de Fed Cup Rankings niet om het weekend te halen in de eerste Playoff-wedstrijd.

Scheffler had in de eerste helft van het seizoen een enorme voorsprong opgebouwd, door in zes starts vier keer te winnen, maar omdat er in een de seizoensfinale zo veel punten te verdienen zijn, hebben de achtervolgers nu een kans.

De winnaar van het St. Jude Championship krijgt 2000 punten en binnen deze marge liggen vijftien spelers op de loer – zes daarvan staan halverwege de wedstrijd in de top twintig. Cameron Smith en Tony Finau staan gedeeld vijfde, op drie slagen van leider J.J. Spaun, en Justin Thomas, Will Zalatoris en Matthew Fitzpatrick hebben vijf slagen achterstand.

Leaderboard

European Tour/LET/LPGA
In de ISPS Handa World Invitational komen zowel de dames als de heren in actie. Donderdag startten er in Noord-Ierland in totaal 264 spelers op twee banen. Na 36 holes viel de eerste cut, en dat bleek een haalbare horde voor Dewi Weber (71-73), Anne van Dam (70-75) en Johannes Veerman (72-69).

Het trio moet vandaag weer aan de bak om na 54-holes nog steeds aan de goede kant van de streep te staan. Alleen de beste 35 spelers in zowel het heren- als het damestoernooi spelen de slotronde.

Leaderboard heren
Leaderboard dames

Challenge Tour
Halverwege de Frederikshavn Challenge staat Lars van Meijel na ronden in 69 en 70 slagen op de gedeeld 8ste plaats (-5), al is het gat met leider Freddy Schott wel al opgelopen tot zeven slagen. Ook Vince van Veen staat er goed bij op een zestiende plaats (-4), terwijl ook Robbie van West in Denemarken probleemloos het weekend haalde (-1).

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport