Buhai wint ondanks triple bogey

De finale van het Major-seizoen op Muirfield was er een vol spanning • Daan Huizing tekende in Wales voor een prima slotakkoord • De 125 spelers die mogen beginnen aan de play offs van de FedEx Cup zijn bekend

Buhai wint ondanks triple bogey

AIG Women's Open
De laatste Major van het jaar werd gespeeld op de klassieke links van het Schotse Muirfield en dat stond garant voor spektakel. Op de vierde hole van de play-off ging Ashleigh Buhai er alsnog met de overwinning vandoor, nadat ze haar kans met een triple bogey 7 op de vijftiende hole in de reguliere speeltijd leek te hebben verspeeld.

Door die fout kwam de Zuid-Afrikaanse in de laatste ronde niet verder dan een 75, waarmee ze Gee Chun (70) langzij liet komen op -10. Drie holes lang hielden de kemphanen elkaar op de achttiende van Muirfield vervolgens in evenwicht. Bij de vierde poging sloeg Chun haar drive in een fairway bunker, wat resulteerde in een bogey. Buhai profiteerde en veroverde met een knappe up-and-down uit de greenside bunker haar eerste Major.

Uitslag

Cazoo Wales Open
Op de DP World Tour ging Callum Shinkwin er voor de tweede keer in zijn carrière met de hoofdprijs vandoor. De Engelsman was met een totaal van -12 overtuigend te sterk voor zijn Schotse achtervolger Connor Syme (-8) en de rest van het veld.

Daan Huizing herstelde zich met een afstuitende 68 goed van een matig 'middenstuk' (73-72) en sloot de wedstrijd in Wales af met een gedeeld 15de plaats (-1). Wederom een goede cheque voor de team Huizing dus.

Uitslag

Wyndham Championship
In het laatste reguliere wedstrijd van dit seizoen op de PGA Tour greep Joohyung Kim zijn kans. De Koreaan raffelde zijn slotronde af in 61 slagen (-9) en zette hiermee het hele veld op minimaal vijf slagen achterstand.

Met een eerste negen in acht onder par (27 slagen) solliciteerde hij nadrukkelijk voor een plek bij de kleine club spelers die op de PGA Tour ooit onder de zestig wist te scoren, maar na de turn stokte de birdieproductie. Hij kwam in 72 holes tot een totaal van -20.

Uitslag

Dit zijn de 125 spelers die zich dit seizoen hebben geplaatst voor de eerste wedstrijd van de FedEx Cup play offs.

Tour
  • LET