Finau op herhaling

Tweede zege op rij voor de 32-jarige Amerikaan … Sean Crocker breekt de ban in Schotland … Van Driel net buiten top-40 … Japanse zege in Schots Women’s Open … Van Dam zakt weg op slotdag … Strokeplaytitels voor Hoogeboom en Van der Vight

Tony Finau

Hero Open
Sean Crocker startte het seizoen 2022 met negen gemiste cuts op rij. Maar na een zevende plaats in België, half mei, heeft de in Zimbabwe geboren Amerikaan de weg naar boven weer gevonden.
Die opmars leidde op Fairmont St Andrews tot zijn eerste zege op de DP World Tour.
Crocker speelde de laatste ronde van het Hero Open in 68 slagen om op een totaal van 22 onder par uit te komen. Hij had in het eindklassement een slag voorsprong op Eddie Pepperell, die na anderhalf jaar ellende weer weet wat goed spelen is.
Darius van Driel sloot af met een 70 voor een totaal van tien onder en een gedeelde 41ste plaats

Schots Open
Anne van Dam begon de laatste ronde op de Dundonald Links in Ayrshire met twee birdies op de eerste drie holes, maar dat was geen garantie voor succes.
Ze kwam uiteindelijk tot een 75 en een totaal van twee onder. Daarmee werd ze gedeeld 56ste.
In de eindstand had de Japanse Ayake Furue met 267 (-21) een voorsprong van drie strokes op de Française Céline Boutier.
Van Dam speelt op maandag de Final Qualifying voor de laatste twaalf plaatsen in het Brits Open (live scoring), dat vanaf donderdag op Muirfield wordt gespeeld.

Rocket Mortgage Classic
Met zijn tweede zege in acht dagen tijd steeg Tony Finau op de wereldranglijst van de zestiende naar de dertiende plaats.
Op de parkbaan van de Detroit Golfclub speelde hij de laatste ronde in 67 slagen om op een totaal van 262, zestien onder par, uit te komen. Hij had vijf slagen voorsprong op Patrick Cantlay, Cameron Young en Taylor Pendrith.
De 32-jarige Finau (foto boven met echtgenote Alayna) boekte in Michigan de vierde zege van zijn carrière op de PGA Tour

NK Strokeplay
Op de par-72 baan van Golfclub De Gelpenberg in Drenthe won Mayka Hoogeboom het NK Strokeplay voor amateurs met een score van zeven boven par.
De speelster van de Noordwijkse Golfclub had drie slagen voorsprong op Fleur van Beek van UGC ‘de Pan’.
Eindstanden
Bij de mannen ging de titel naar Lars van der Vight van de Eindhovensche Golf. Hij kwam met slotronden in 68 en 69 slagen tot een totaal van tien onder par – vijf slagen beter dan favoriet Kiet van der Weele van de Rosendaelsche

Tour
  • Pro Shots