Van Dam staat op

Na de tweede ronde van het sterk bezette Schots Open staat Anne van Dam op de gedeelde 25ste plaats … Van Driel wel en Huizing niet door in Hero Open … NK Strokeplay op De Gelpenberg … Canadese leider in Detroit

Anne van Dam

Trust Golf Women’s Scottish Open
Anne van Dam speelde de eerste ronde in 70 en de tweede achttien holes in 69 slagen om op Dundonald Links de cut eenvoudig te halen. De Nederlandse speelsters staat na holes op vijf onder en de kwalificatiescore was een onder.
Van Dam behaalde onlangs in een teamwedstrijd in Wisconsin haar eerste top-10 plaats op de LPGA Tour in tijden. Zet ze de goede lijn door dan zit er warempel zelfs een herovering van haar startbewijs in.
Lydia Ko gaat aan de westkust van Schotland aan de leiding in het tussenklassement. Met twee keer een 65 heeft de Nieuw-Zeelandse een voorsprong van twee slagen op de rest van het veld.
Ziggo Sport Golf zendt de derde ronde zaterdag van 16.30 – 18.30 uur rechtstreeks uit.

Hero Open
Laag gaan was het devies op Fairmont St Andrews. Na 36 holes in deze wedstrijd van de DP World Tour leidt de Amerikaan Sean Crocker met vijftien onder par (63-66). Hij heeft in het klassement na 36 holes een slag voorsprong op de Schot Scott Jamieson. Crocker begon het seizoen 2022 met negen gemiste cuts op rij, maar de in Zimbabwe geboren speler is nu in vorm.
De cut viel op 138, zes onder par.
Daan Huizing kon niet aan die eis voldoen (71-69=140), maar Darius van Driel blijft in het toernooi: 70-68=138. Nét goed genoeg dus.
Ziggo Sport Golf brengt de derde ronde zaterdag van 12.00 – 16.30 uur live op het scherm.

Rocket Mortgage Classic
De Canadees Taylor Pendrith speelde de tweede ronde op de par-72 baan van de 106 jaar oude baan van de Detroit Golfclub in 65 slagen om met vijftien onder aan de leiding te gaan (stand en live scoring).
De 31-jarige nummer 237 van de wereld heeft een slag voorsprong op topfavoriet Tony Finau, die na de eerste dag nog gedeeld eerste was.
Ziggo Sport Golf zendt de derde ronde zaterdag van 19.00 – 24.00 uur rechtstreeks uit

NK Strokeplay Amateurs
Noa van Beek van UGC ‘de Pan’ was in de eerste ronde op de par-72 baan van De Gelpenberg bij het Drentse Aalden de enige speelster die onder par bleef.
(Standen)
Bij de mannen nam Julian Dijk van GC De Compagnie met een 67 de leiding.
Zaterdag wordt de tweede ronde gespeeld. Voor zondag staan er 36 holes op het programma.

Tour
  • Pro Shots