Goud voor Kloeth, brons voor Huizing

Denny Kloeth wint in Finland het European Young Masters … Daan Huizing eindigt hoger dan ooit … Finau pakt onverwachte zege … Canadees Major-succes in Frankrijk

Denny Kloeth

European Young Masters
Denny Kloeth (foto boven) speelde de derde en laatste ronde van het European Young Masters op de par-72 baan van de Finse Linna Golfclub in 70 slagen om op een totaal van 208 (-8) te komen.
De jonge speler van Golfclub The Duke had in het eindklassement van het 54-holes kampioenschap twee slagen voorsprong op de rest van het veld.
Kloeth is niet de eerste Nederlandse winnaar van dit EK voor jeugdspelers. In 2005 was Floris de Vries de beste en in 2009 won Jeroen Krietemeijer.
Op de erelijst van de jongens komen we ook de namen van Sergio Garcia, Rafa Cabrera Bello, Matti Schmidt en Renato Paratore tegen.

DP World Tour
Met een score van 276 (-12) eindigde Daan Huizing in de Cazoo Classic op de zeebaan van het Engelse Hillside als gedeeld derde.
In het eindklassement had Huizing met een totaal van twaalf onder twee slagen achterstand op Richie Ramsay. De Schot won voor het eerste in zeven jaar op de DP World Tour.
Voor Huizing was het in zijn 85ste wedstrijd op het hoogste niveau zijn beste prestatie ooit. Een paar weken geleden werd hij in Hamburg tiende.
Darius van Driel werd 29ste.

Major
Brooke Henderson uit Canada veroverde op de Evian Golfclub de titel in het voorlaatste Major van het seizoen.
Henderson speelde de laatste ronde van het Amundi Evian Championship in 71 slagen om op een totaal van zeventien onder te komen. In het slotklassement had Brooke Henderson een slag voorsprong van een slag op de Amerikaanse Sophia Schubert.
Het laatste Major van 2022, het Brits Open, wordt over twee weken op het Schotse Muirfield gespeeld.

PGA Tour
Scott Piercy liet in het 3M Open in Minnesota een zeker lijkende zege als het ware uit zijn handen vallen. De speler uit Las Vegas begon de laatste ronde op de par-71 baan van de TPC Twin Cities met vijf slagen voorsprong op Tony Finay, maar laatstgenoemde had aan een 67 voldoende om tot een winnend totaal van -17 te komen.
Piercy zakte door een 76 in de eindstand naar de gedeelde vierde plaats.

Alps Tour
Een slotronde in 65 slagen leverde Davey Porsius in het Roma Alps Open een gedeelde vierde plaats op. In het slotklassement had Porsius met -16 vier slagen achterstand op de Italiaanse winnaar Gregorio De Leo.

Tour
  • European Golf Association via Whatsapp