Voorkom een valse start

Hoe vaak begin je op de eerste hole niet met een flinke afzwaaier, een getopt ijzer of een drieputt? Door die streep op je kaart loop je eigenlijk meteen achter de feiten aan.

Voorkom een valse start

Voorkom een valse start door een goede voorbereiding. Zet je golfspullen de avond ervoor al klaar, zodat je de dag rustig en ontspannen kunt beginnen, in plaats van dat je op het laatste moment nog op zoek moet naar tees, ballen of regenkleding. Ga vervolgens een half uur eerder naar de baan dan normaal, vooral als je een stuk moet rijden. Gehaast aan je ronde beginnen omdat er drie stoplichten op rood stonden, is niet de ideale voorbereiding. Zorg dat je ruim op tijd bent, zodat je marge hebt als er iets tegenzit. Zit alles mee? Mooi, dan heb je alle tijd voor een kop koffie en een paar putts en chips. Als je ontspannen op de eerste tee staat, is de kans een stuk groter dat je de ronde begint met een fatsoenlijke bal.

Een andere mogelijke reden dat je ronde pas na een paar holes op gang komt, is omdat je niet bent opgewarmd. Begin met deze oefening. Strek je armen opzij, buig naar voren en draai je bovenlichaam zo dat je rechterhand bijna je linkervoet raakt. Draai vervolgens je linkerhand richting je rechtervoet. Draai tien keer in beide richtingen. Dit warmt diverse spieren in je rug, middel en benen goed op. Sla vervolgens rustig wat ballen op de driving range en maak je niet druk als die niet geweldig zijn. Je bent bezig met een warming-up. Die geweldige ballen bewaar je maar voor in de baan.

Tips
  • Golfsupport