Nordqvist gedroomde winnaar Big Green Egg Open

Een mooiere winnares was nauwelijks denkbaar voor de wedstrijd van de LET die de afgelopen week werd gespeeld op de Rozendaelsche. Met Zweedse Majorwinnares komt een heel mooie naam op de beker van het nog jonge toernooi.

nordqvist

Natuurlijk zei toernooidirecteur Gordon Machielsen de afgelopen dagen dat het écht niet uitmaakte wie het toernooi ging winnen, maar diep van binnen zal ook hij een klein vuistje gebald hebben toen de grote favoriete de buit aan het eind van de slotronde alsnog naar zich toetrok.

Na 54 van de 72 holes stond de Zweedse, die voor het toernooi te kennen gaf haar clubs zeker twee weken niet aan te hebben geraakt, in uitstekende positie en op basis van al haar ervaring leek het bij voorbaat een gelopen koers.

Maar golf blijft golf en dat wat 'zeker' lijkt, is dat zelden. Zo ontwikkelde zich ook de slotdag waarin Nordqvist weliswaar de hele tijd rond de kop bleef hangen, maar tegelijkertijd allerminst wegliep van de rest van het veld. Sterker, na de eerste negen in level par door te zijn gekomen, maakte ze op hole 10 haar tweede bogey van de dag om de leiding uit handen te geven. Twee holes later dichtte ze het gat alweer, maar door een bogey op de par-5 vijftiende zette ze de deur wagenwijd open voor de uitdagers.

Van de uitdagers maakte de Duitse Sophie Witt het meeste indruk met een fraaie 67, maar haar -5 eindtotaal was niet genoeg om de Zweedse van de titel af te houden. Dat lukte uiteindelijk ook Sara Schober niet. De Oostenrijkse kwam net als Nordqvist niet verder dan een 72 en eindigde daarmee op -6, één slag teveel om Nordqvist nog tot een play-off te dwingen.

En dus ging de zege naar Nordqvist, de 34-jarige Zweedse met het meest indrukwekkende palmares van de ingevlogen deelnemers, die daarmee haar vijfde zege op de LET boekte, de eerste na het Women's Open van vorig jaar.

'Dit voelt echt heel goed en ik ben trots op mezelf. Het was wel een gevecht vandaag. De start was goed, daarna verloor ik het een beetje, maar ik ben blijven knokken.'

Van de vier Nederlandse vrouwen die de cut haalden deed Zhen Bontan het uiteindelijk het beste. De speelster van de LET sleepte een knappe achtste plaats in de wacht en eindigde daarmee hoger dan ze ooit deed op het circuit. Na een openingsronde ruim boven par speelde ze de laatste drie rondes onder par en verdiende daarmee haar grootste cheque als professional. Een cheque was er niet voor de als 23ste eindigende amateur Hoogeboom, maar weer wel voor Pasqualle Coffa (T31) en Romy Meekers (T52).

Later meer

Tour
  • Approachthegreen