Van Meijel besluit The Open in stijl

Met een birdie op de 72ste hole, een slotronde in 69 slagen en een totaal van -4 kan de Nederlander met een goed gevoel terugkijken op zijn debuut in The Open.

lars van meijel

Toen hij zaterdag na afloop van zijn ronde de vraag kreeg met welk gevoel en doel hij de laatste ronde in zou gaan, antwoordde hij dat hij zijn best ging doen nog net wat scherper te zijn om te proberen nog wat meer birdies te maken. 'En dan zien we wel wat me dat oplevert', zei hij er nuchter achteraan, of het níet zijn eerste optreden in een Major was, met een prijzengeld waar hij op de Challenge Tour alleen maar van kan dromen. Tot op vandaag was de grootste cheque die hij ooit in ontvangst mocht nemen €32.000 waard - na zijn winst in het Hopps Open van 2019 - en daar gaat hij deze week zeker overheen, al duurt het nog uren voor hij precies weet hoe hoog hij precies is gefinisht.

Wat de klassering ook precies zal zijn, de nummer 43 van de Order of Merit van de Challenge Tour mag tevreden zijn met het behaalde resultaat, en dat was hij dan ook.

'Ik speelde niet eens super, maar als je dan de cut haalt en in het weekend onder par speelt onder deze omstandigheden, dan denk ik dat ik zeker tevreden mag zijn. Natuurlijk had het altijd nog wat beter gekund, maar als je me voor het begin van de week had gezegd dat ik -4 zou spelen, de cut zou halen en rond deze plek zou eindigen, dan had ik er waarschijnlijk meteen voor getekend', lacht Van Meijel terwijl hij in de Players Lounge geniet van een welverdiende lunch.

Op de slotdag begon Van Meijel weliswaar met een vroege bogey (2), door een fraaie eagle op de par-5 vijfde, was die schade al snel weer weggewerkt. Na de turn viel de score eveneens uit in het voordeel van de rode vakjes: tegenover twee bogeys stonden drie birdies, waarvan eentje op de par-4 achttiende.

'Dat was nog bijna een eagle zelfs, mijn putt door de valley of sin eindigde op een metertje en gelukkig maakte ik die putt. De tribunes zaten al goed vol, zoals eigenlijk de hele week, dus dan wil je wel goed eindigen natuurlijk.'

'Wat ik zeg, het spel was deze week zeker niet geweldig, maar als ik kijk naar het verschil met die toppers dan was het gat echt niet zo heel groot. De omstandigheden waren behoorlijk lastig, met een niet harde maar wel gemene wind, ontzettend lastige pinposities en keiharde fairways. Dat de top hier desondanks na drie dagen op -16 staat is echt indrukwekkend maar ik denk dat we het naar behoren hebben gedaan, zeker ook gelet op het feit dat het mijn eerste keer was op dit niveau.'

Eigenlijk was er maar één ding waar Van Meijel met spijt op terugkijkt, zo erkende hij na afloop.

'Het is jammer dat het alweer voorbij is. Er gebeurt zoveel, je krijgt zoveel indrukken, dat de dagen echt voorbij vliegen, misschien wel sneller dan in andere weken ja. Ik heb met heel grote spelers gespeeld, heb echt genoten van de hele atmosfeer dus het zal best even schakelen worden nu. Volgende week is het gewoon weer de Challenge Tour en dat is en blijft het doel van het seizoen. Tien procent van de punten van deze week gaan mee naar die Order of Merit, niet veel, maar alle beetjes helpen voor die top-20.'

Tour
  • Golfsupport