Zege Vince van Veen

Er was een play-off voor nodig, maar daarin trok de speler van De Goyer de wedstrijd van de Alps Tour snel naar zich toe.

vince van veen

Voor het ingaan van de laatste ronde was duidelijk dat de kans op een Nederlandse zege groot was in het Fred Olsen Alps de la Gomera. Niet minder dan vier landgenoten mochten dromen over de zege in de wedstrijd van het satellietcircuit, met leider Lars Keunen als titelfavoriet.

Waar Keunen niet verder kwam dan een ronde in zeventig slagen - en daardoor net als Koen Kouwenaar inleverde - trok Van Veen de lijn van de eerste dagen wel tot en met de finish door.

Na een 66 en een 67 op de eerste twee dagen had hij nog een betere ronde in petto en dankzij die 65 wist hij zich op de slothole te plaatsen voor de play-off met de net als hij op -15 geëindigde Fransman Julien Sale.

In die verlenging bleek de 26-jarige Nederlander net even uitgekookter te zijn dan de Franse amateur waardoor de in 2018 pro geworden Van Veen voor het eerst een overwinning in de wacht sleepte op de Alps Tour.

Met nog drie toernooien op de kalender mengt ook Van Veen zich met zijn zege nog om een van de vijf beschikbare kaarten voor de Challenge Tour die er via de Order of Merit te verdienen zijn. Net als Koen Kouwenaar (4) en Davey Porsius (10), staat Van Veen (8) nu in de top-10, terwijl Lars Keunen, ondanks de gemiste kans van deze week, als nummer 13 ook nog niet geheel kansloos is.

Later meer

In de Trust Golf Links Series, een wedstrijd van de LETAS, was er net geen Nederlands succes, al was de prestatie van Lauren Holmey opnieuw indrukwekkend.

De amateur won enkele maanden geleden bij haar debuut op het circuit direct het Flumserberg Open en werd vorige week tweede in het Hauts de France. Dat beide klasseringen geen toevalstreffers zijn bewees ze deze week nog maar eens door opnieuw als tweede te eindigen.

Na slechts zes wedstrijden staat Holmey derde op de Order of Merit en heeft ook zei, net als de mannen op de Alps Tour, goede kans om aan het eind van het seizoen via de jaarranglijst te promoveren naar het volgende niveau.

Nikki Hofstede en Anouk Sohier eindigden als gedeeld 18e, Lizzy Peeters werd 28ste.

Tour
  • Golfsupport