Van Meijel net onder par op moving day

Voor de tweede dag op rij bracht de Nederlander een score onder par binnen op de Old Course, maar op het leaderboard leverde dat niets op. 'Er had meer ingezeten.'

lars

Een blik op de scorekaart was genoeg om die stelling te onderschrijven. Niet alleen op die van hem maar nog veel meer door de constatering dat er veel rood op de borden stond, soms fors rood zelfs.

Ook voor Van Meijel leek een score van enkele slagen onder par er lang in te zitten. Met nog drie holes te stond de Brabander op -3 voor de dag na een ronde met vier birdies (3, 5, 10 en 14) en maar één bogey, op de par-4 vierde.

In het zicht van de haven leverde hij het gewonnen terrein echter goeddeels in. Eerst door een bogey te maken op de zestiende (na een gemiste fairway haalde hij de green niet en miste hij zijn up-and-down voor par) en ook op hole zeventien leverde hij een slag in: gemiste fairway, approach ruim over de green, chip, twee putts voor weer een bogey. En omdat hij, anders dan op de eerste twee dagen, nu geen birdie maakte op 18 besloot hij de dag op -1 voor de ronde en het toernooi.

'Er had zeker meer ingezeten', gaf Van Meijel na afloop van de ronde, een oefensessie en een bezoek aan de dopingcontrole (!) ruiterlijk toe. 'Een dopingcontrole ja. Ik moest helemaal niet plassen, maar gelukkig hoefde ik niet in zo'n hokje te zitten wachten. Er kwam iemand met me mee zodat ik gewoon een hapje kon eten en nog wat kon oefenen', lacht hij.

'Ik heb heel solide gespeeld, eigenlijk zoals al de hele week. Ik kom een paar keer in een bunker waardoor ik niet anders kan dan zijwaarts eruit en op zeventien mis ik de fairway en sla ik een flyer die zelfs nog over de tee van 18 heen ging. De ligging was nog niet eens zo heel gek en op zich lag ik aan die kant eigenlijk prima om naar die bijna onmogelijke vlag te gaan, maar ik kon helaas geen up and down maken en maak daar dus bogey voor -1. Of ik daar tevreden mee ben? Weet je, het spel was beter dan de score doet vermoeden maar soms heb je van dit soort dagen dat het gewoon net niet jouw kant op valt en zeker in een veld als dit heb je dat wel nodig wil je iets doen.'

Ondanks de ingeleverde plaatsen had hij wel opnieuw genoten van de dag.

'Het was van het begin af aan goed druk en ik merkte zelf wel dat ik er ook net iets anders in zat. Minder druk? Misschien, een beetje, maar uiteindelijk wil je ook hier gewoon zo goed mogelijk spelen en zo laag mogelijk scoren. Als de wedges morgen iets scherper zijn en ik er een paar putts in weet te rollen gaan we zien tot waar ik nog kan komen'.

Tour
  • Golfsupport