Hoogeboom beste Nederlandse halverwege Big Green Egg Open

Niet Pasqualle Coffa maar Mayka Hoogeboom gaat als hoogst geklasseerde Nederlandse naar het weekend.

hoogeboom

Met vier van de acht Nederlandse spelers nog in het veld, is er alle reden om dit weekend naar Arnhem af te reizen. Zeker omdat het gat met de koploper voor de best geklasseerde landgenote te overzien is.

Die landgenote heet niet Pasqualle Coffa. De Brabantse had het op de tweede dag een stuk lastiger dan op dag 1 en leverde al meteen bij de start terrein in door bogey te maken op drie van de eerste vijf holes. Daarna stopte het bloeden, maar terrein terugwinnen deed ze ook niet meer door een birdie en een bogey op de backnine. Met een tweede omloop in 75 slagen leverde Coffa behoorlijk in, maar met een gedeeld twintigste plaats heeft ze nog alle kansen om in het weekend een mooi resultaat veilig te stellen.

Dat geldt zéker ook voor Hoogeboom. De in Amerika studerende en spelende amateur had met een level par op donderdag al laten zien heel wat in haar mars te hebben bij haar eerste optreden op de LET en trok die lijn op vrijdag betrekkelijk eenvoudig door. Sterker, met een ronde in 68 slagen (-4) verbeterde ze zichzelf sterk en stelde ze niet alleen een plaats in het weekend veilig, maar heeft ze koploper Whitney Hillier (-8) zelfs nog in het zicht.

'Ik ging eigenlijk zonder verwachting de baan in', zei ze direct na afloop van haar ronde. 'Ik dacht: ik speel gewoon naar mijn targets en dan zie ik het wel. Mijn eerste doel was het halen van de cut, daar ben ik blij mee. Ik vond het al heel spannend om hier mee te mogen doen, het is toch mijn eerste optreden op de LET, dus ik denk dat ik morgen ook wel wat meer spanning zal voelen ook.'

Iets lager op het leaderboard staan Romy Meekers, die na een ronde level par met +2 als gedeeld 37ste door mag, en Zhen Bontan, die met +4 on the number het weekend haalde.

Elders in Europa, op laten de Nederlandse vrouwen ook nadrukkelijk van zich horen. Op de wedstrijd van de LETAS die tegelijkertijd wordt gespeeld op The Musselburgh GC haalde alle Nederlandse vrouwen de laatste ronde en heeft Lauren Holmey met -3 en als gedeeld derde goede kans om voor de tweede keer dit seizoen een wedstrijd te winnen.

Aan de andere kant van de oceaan doen Anne van Dam en Dewi Weber het vooralsnog uitstekend op de wedstrijd van de LPGA die gelijktijdig met het Big Green Egg Open wordt gespeeld. In het teamevent gaat Weber samen met teamgenoot Roussin (en mede dankzij een hole in one) halverwege aan de leiding en staat ook Van Dam er als gedeeld 8e prima voor.

In het Euram Bank Open, een wedstrijd van de Challenge Tour doet alleen Robbie van West namens Nederland mee. De Brabander opende donderdag met een uitstekende 66 maar kon die lijn op het Oostenrijkse Adamstal niet doortrekken. Door een tweede ronde in 72 slagen (+2) leverde hij fors in op het leaderboard al heeft hij als gedeeld 29ste zeker nog kansen op een mooie finish.

Ook bij de mannen is er op een lager niveau uitstekend perspectief voor de Nederlandse deelnemers. In het Fred Olsen Alps de la Gomera, een wedstrijd van de Alps Tour, gaat Lars Keunen met -13 en nog een ronde te spelen aan de leiding, drie slagen voor op landgenoot Koen Kouwenaar (-10), terwijl ook Vince van Veen (-9) en Davey Porsius (-8) nog mogen dromen van de hoofdprijs.

Tour
  • Golfsupport