Big Green Egg Open elk jaar iets groter

De beste Nederlandse speelsters mogen dan afwezig zijn, het toernooi belooft nog beter te worden dan bij het debuut in 2021.

big green egg

Natuurlijk is het jammer dat Anne van Dam en Dewi Weber er niet bij zijn op de Rozendaelsche. De twee speelsters van de LPGA geven om verschillende redenen voorkeur aan het toernooi in Amerika, maar het doet de organisatie en de wel aanwezige speelsters tekort om daar de focus op te leggen. Het veld is sterk in de breedte en met Anna Nordqvist is een speelster van wereldklasse neergestreken in Arnhem.

'Ik ben nu een paar weken in Europa, heerlijk om mijn familie eindelijk weer eens te zien. Ik heb een paar holes gespeeld dus het is even afwachten hoe mijn spel ervoor staat, maar dit toernooi stond vorig jaar al op mijn lijstje, het is fijn dat het dit jaar gelukt is. Het is mooi om te zien hoeveel mensen er alles aan doen om dit toernooi van de grond te krijgen en ik vind het fijn daar aan bijdrage te kunenn leveren.'

Ook over de Players Experience was de Zweedse te spreken.

'We vergeten nog wel eens waar we vandaan komen. Als ik als kind in Zweden de kans had gehad om met de pro's mee te mogen spelen in een echt toernooi, dan had ik dat heel graag gedaan. Het gaat een onvergetelijke ervaring worden. Binnen de touwen meelopen is heel wat anders dan buiten de touwen. Het gaat een heel groot leermoment worden', keek de meervoudig Majorwinnaar uit naar het meedoen van jeugdspelers in het weekend.

'De strategie van de NGF is gericht op twee dingen: meer jongen mensen en meer vrouwen. Als je dat laatste dan zegt dan moet je de daad bij het woord voegen en dat hebben we gedaan door dit toernooi te omarmen. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat je wel al honderd jaar een Open voor de mannen hebt, maar geen toernooi voor vrouwen. Dat gat vullen we sinds vorig jaar op', aldus NGF-directeur Jeroen Stevens.

Pasqualle Coffa, die vorig jaar haar debuut voor eigen publiek maakte, verheugde zich op haar tweede deelname in het Big Green Egg Open.

'Vorig jaar kwam ik met een iets beter gevoel naar het toernooi, zat ik er iets beter in, nu kom ik hier na een kleine blessure, maar ik heb er ontzettend veel zin in. Als mijn driver doet wat hij moet doen dan kan het een leuke week worden...al wordt het dat denk ik sowieso!'

Toernooidirecteur Gordon Machielsen: 'We willen elk jaar een stukje groter worden en hopen dan over vier, vijf jaar net zo groot te zijn als het toernooi bij de mannen. De Rozendaelsche is een perfecte locatie voor dit toernooi en het is dan ook niet voor niets dat de speelsters allemaal zo enthousiast. Als we dat kunnen koppelen aan een goed gevoel bij het publiek en een mooie opbrengst voor het goede doel dan weet ik zeker dat niets een mooi weekend in de weg zal staan.'