Banen NL: Golfpark de Loonsche Duynen

Nederland is een rijk golfland met een ruim aanbod aan golfbanen. Oude banen, nieuwe banen, bosbanen, linksbanen, polderbanen, we hebben het allemaal en we vinden ook overal wat van. Vandaag: Prettige vakantie (deel 4)

loonsche duynen

De vakantie zit er al lang een breed weer op voor de meeste mensen. La douce France en de Spaanse costa's moeten weer een jaar wachten. Maar wat is er mis met een kort tussendoortje in eigen land? Zeker als er een golfbaan in de buurt is, kan zelfs een weekendje weg aanvoelen als een extra vakantie.

GOLFPARK DE LOONSCHE DUYNEN

PRAKTISCH

18 holes - par 72

Geel: 5980 meter

Rood: 5105 meter

Greenfee: € 55

Veldstraat 6

5176 NB De Moer

(0416) 74 98 00

www.golfparkdeloonscheduynen.nl

Leuke baan om te spelen, in een rustige omgeving. Her en der alleen wat veel pitchmarks op de greens, die overigens redelijk traag waren. Teeboxes en fairways lagen er netjes bij, maar de fairways op de eerste holes hadden waarschijnlijk wat last gehad van dierlijk bezoek. Ontvangst in zowel het clubhuis als het restaurant was zeer gastvrij. Wij komen nog een keer terug.

(Geschreven door: A.Andries, handicap: 20,3)

Redelijk vlakke baan, net achter attractiepark de Efteling. Dat deze baan kortgeleden nog eigendom was van de Efteling is duidelijk terug te zien aan de stijl van het clubhuis en de afvalbakken. De baan is overzichtelijk ingericht en de routes naar de volgende hole staan overal goed aangegeven. Er zijn een paar waterpartijen, waarbij op sommige plekken de slootjes zich door de baan heen kronkelen en het dus zaak is om goed de afstanden in de gaten te houden. Al met al een aanrader.

(Geschreven door: cees.hoogeveen, handicap: 16,6)

Golfers Magazine zegt:

Vanaf het moment dat de baan in 1995 zijn deuren opende, hoorde deze bij de Efteling, zoals de naam Efteling Golfpark al deed vermoeden. Sinds 2021 gaat de baan door het leven als Golfpark De Loonsche Duynen en is hij losgekoppeld van het enorme themapark dat goed zichtbaar ‒ en hier en daar zelfs hoorbaar ‒ is. Dat geldt ook voor de huisjes op Vakantiepark Efteling Bosrijk, waar je vanuit sommige tuinen zo de fairway op loopt. Het moet, als je er als golfer verblijft, haast ondoenlijk zijn de verleiding te weerstaan om 's avonds even vanuit je tuin een paar ballen naar de green te slaan. Al kun je natuurlijk veel beter een greenfee boeken voor je met de familie de achtbaan in gaat.

Clubs & amateurs
  • Leadingcourses