Besseling toch in Schots Open

Hij was tot laat in de zondagmiddag nog eerste reserve, maar onder andere dankzij het wegvallen van Patrick Reed schoof Wil Besseling het veld voor het sterk bezette Schots Open binnen. In het Horizon Iers Open werd hij overigens gedeeld 58ste.

Wil Besseling

Besseling speelde de laatste ronde op de par-72 parkbaan van Mount Juliet in 71 slagen om op een totaal van vier onder par te komen.
‘Het was een zware week’, zei Besseling, die als enige Nederlander de cut haalde.
‘Ik denk dat ik vooral mentaal een beetje leeg ben. Dan gaat het allemaal niet zo als je wilt en daar erger je weer aan. Maar goed, het waren al met al een paar mooie weken deze maand, met het meedoen én het halen van de cut in het U.S. Open als hoogtepunt en bonus.’
Op het moment dat de West-Fries zijn kaart tekende, stond hij nog eerste reserve voor het met acht miljoen gedoteerde Genesis Open – een toernooi van de DP World Tour én de PGA Tour, dat komende week wordt gespeeld.
Wil Besseling zei in Ierland dat hij als eerste reserve toch naar Schotland ging, omdat de kans groot was dat er iemand zou afzeggen. ‘Maar nu even wat rust’, aldus de Nederlandse nummer een. ‘Woensdag samen met mijn coach Jerome Theunis voor een reset van mijn spel zorgen. Nu eerst naar huis om even wat energie op te doen.’
Maar omdat Patrick Reed – lid van de DP World Tour, maar ook een van de spelers die voor het grote geld van de Saoedische Tour hebben gekozen – zondagmiddag niet meer op de deelnemerslijst stond, kan Besseling later deze week met een gerust hart naar Edinburgh vliegen: hij speelt op de Renaissance Club.

Pool breekt de ban Het met zes miljoen gedoteerde Horizon leverde de eerste Oost-Europese zege op de DP World Tour op.
De Pool Adrian Meronk zorgde er in zijn 65ste wedstrijd op de DP World Tour voor dat er nu spelers uit 38 verschillende landen op dit circuit hebben gewonnen
De in een gele polo – passend in deze tijd van de Tour de France – gehulde Meronk speelde de laatste ronde in 66 slagen om met een totaal van twintig onder eindelijk aan het langste eind te trekken (eindstand).
‘Inderdaad, eindelijk’, was zijn eerste commentaar. ‘Ik ben er dit jaar al een paar dichtbij geweest, maar de deur is nu open gegaan. Het is een enorme opluchting en natuurlijk ook een droom die is uitgekomen.’
Saoedische tour Braden Grace won de tweede wedstrijd die aan de Amerikaanse westkust werd gespeeld. De Zuid-Afrikaan won al jaren geen aansprekende wedstrijd meer, maar mag na dit demonstratietoernooi meer geld mee naar huis nemen dan Matt Fitzpatrick met zijn zege in het U.S. Open verdiende.

Tour
  • Golfsupport.nl