Alleen Besseling door

De West-Fries haalde de cut op Mount Juliet, maar Daan Huizing en Darius van Driel staan deze week met lege handen.

Wil Besseling

Besseling speelde de tweede ronde op de lange par-72 parkbaan, die vanwege de regen in feite nog meer lengte had dan de 6.604 meter die op de scorekaart staat.
De cut viel in het met maar liefst zes miljoen dollar – een verdubbeling ten opzichte van een jaar geleden – gedoteerde toernooi op twee onder par.
Aan die eis voldeed voor de Nederlanders alleen Wil Besseling (foto boven). Hij hoopt nog op deelname aan het Genesis Schots Open van volgende week – een wedstrijd van zowel de PGA Tour als de DP World Tour. Besseling is nu tweede reserve.
Op Mount Juliet voegde hij aan de 69 van donderdag een 71 toe. Met een totaal van 140 (-4) plaatste Besseling zich ruim voor het weekeinde.
Dat deden Darius van Driel met level par (70-74) en Daan Huizing met vier boven (72-76) niet.

Ook Tyrrell Hatton, de nummer 27 van de wereld, redde het met 73-72 niet, maar Shane Lowry, op papier de beste van het veld – deed dat wél dankzij een finish met drie birdies op rij (71-70=141).
Halverwege staat de Spanjaard Jorge Campillo met elf onder aan kop (stand en scoring). Hij kwam tot 65-68 tot een score van 133 en dat is een slag beter dan de Pool Adrian Meronk en de Paraguayaan Fabrizio Zanotti.
Ziggo Sport Golf zendt de derde ronde zaterdag van 14.00 – 18.30 uur rechtstreeks uit.

Tour
  • Golfsupport.nl