Banen NL: Golfbaan Ooghduyne

Nederland is een rijk golfland met een ruim aanbod aan golfbanen. Oude banen, nieuwe banen, bosbanen, linksbanen, polderbanen, we hebben het allemaal en we vinden ook overal wat van. Vandaag: Prettige vakantie (deel 1)

ooghduyne

De vakantie zit er wel weer op voor de meeste mensen. La douce France en de Spaanse costa's moeten weer een jaar wachten. Maar wat is er mis met een kort tussendoortje in eigen land? Zeker als er een golfbaan in de buurt is, kan zelfs een weekendje weg aanvoelen als een extra vakantie.

GOLFBAAN OOGHDUYNE

PRAKTISCH

9 holes - par 70

Geel: 5545 meter

Rood: 4784 meter

Greenfee: ma/vr € 45 za/zo/feest € 50

Ooghduyne 520

1787 PC Julianadorp

(06) 48 40 57 53

www.golfbaanooghduyne.nl

Onderstaande beoordelingen zijn geschreven door gebruikers van de website Leading Courses, de grootste baanbeoordelingssite van Europa. De website bevat beoordelingen van ruim 25.000 banen in 124 landen en is inmiddels beschikbaar in negen talen. Het aantal beoordelingen is de vierhonderdduizend ruim gepasseerd. Zelf banen beoordelen? Maak een account aan en deel je mening met de rest van de golfwereld. Elke editie van Golfers Magazine worden verschillende beoordelingen van gebruikers geplaatst in de rubriek Banen NL.

Leuke golfbaan om tijdens een vakantie te spelen. Eerste vier holes liggen achter elkaar en zijn prima speelbaar. Daarna is er wat meer variatie. Het onderhoud is prima. Hier en daar kunnen de fairways wat strakker gemaaid worden. Greens zijn meer dan goed. Groot, geonduleerd en eerlijk. Gevaar zit bij elke hole.

(Geschreven door: tniessen, handicap: 16,7)

Tussen de vakantiehuizen ligt een mooie baan, die niet heel spannend is maar alle gelegenheid biedt voor een ontspannen ronde. De driving range bestaat uit een ruime vijver waar met floaters wordt geslagen. Op zich een prima idee om zo met de ruimte om te gaan. Maar je kunt hier niet voluit met de houten slaan. Verder zijn er de nodige parkgasten die voor de lol ballen slaan. Waarbij de kundigheid omgekeerd evenredig is met het volume dat men produceert.

(Geschreven door: AbsoluteBeginner, handicap: 28,6)

Golfers Magazine zegt:

Als de wind uit de goede hoek waait, kun je hier de zee ruiken, zo dicht bij de kust ligt deze baan aan de rand van Julianadorp aan Zee. Vlakbij is nog een baan – die van Marine Golfclub Nieuwediep – maar waar je daar nauwelijks op komt door het besloten karakter, word je hier van harte welkom geheten. Het past helemaal bij het vakantiegevoel dat je hier toch al krijgt door de nabijheid van het bungalowpark en subtropische zwemparadijs. De negen holes hebben nadrukkelijk een links- en duinbaankarakter, nog eens extra gevoed door de vrijwel altijd aanwezige wind. Die dus, mits komend vanaf zee, dat heerlijk zilte in zich heeft.

Clubs & amateurs
  • Leadingcourses