Banen NL: Eindhovensche Golf

Nederland is een rijk golfland met een ruim aanbod aan golfbanen. Oude banen, nieuwe banen, bosbanen, linksbanen, polderbanen, we hebben het allemaal en we vinden ook overal wat van. Vandaag: Gastheren van het Dutch Open (deel 5 en slot)

eindhovensche

In de tot nu toe gespeelde 102 edities van het Dutch Open waren twaalf banen een of meerdere keren gastheer. Vijf portretten van banen waar het grootste golftoernooi in Nederland plaatsvond.

EINDHOVENSCHE GOLF

PRAKTISCH

18 holes - par 72

Geel: 5916 meter

Rood: 5079 meter

Greenfee: € 125

Eindhovenseweg 300

5553 VB Valkenswaard

(040) 201 48 16

www.eindhovenschegolf.nl

Onderstaande beoordelingen zijn geschreven door gebruikers van de website Leading Courses, de grootste baanbeoordelingssite van Europa. De website bevat beoordelingen van ruim 25.000 banen in 124 landen en is inmiddels beschikbaar in negen talen. Het aantal beoordelingen is de vierhonderdduizend ruim gepasseerd. Zelf banen beoordelen? Maak een account aan en deel je mening met de rest van de golfwereld. Elke editie van Golfers Magazine worden verschillende beoordelingen van gebruikers geplaatst in de rubriek Banen NL.

Prachtige lay-out. Op de meeste holes heb je het idee dat je alleen met je eigen flight aanwezig bent op de baan. De driving range is schitterend. Het restaurant en het terras worden geleid door vakmensen met gevoel voor wat gasten wensen. Bij de receptie kregen we een zeer hartelijke ontvangst en dito uitleg. Na afloop gezellig gebabbeld met enkele trotse leden van de club.

(Geschreven door: gamerjans, handicap: 9,2)

Wat mij betreft behoort deze baan tot de top 3 van Nederland. Een van de prettigste rondes golf die je kunt lopen. Wat een rust en schoonheid. Gastvrije ontvangst, mooie range en prima oefengreens. Vervolgens een rondje door een prachtig bos, over afwisselende en unieke holes. Ik was blij dat de bomen je bal ook wel eens terugkaatsen naar de fairway.

(Geschreven door: m.w.helfrich, handicap: 7)

Golfers Magazine zegt:

Ruim een halve eeuw geleden deed het Dutch Open de prachtige baan van de Eindhovensche aan. Vicente Fernández won de wedstrijd die het afscheid van de door Colt ontworpen baan betekende. De LET kwam er begin deze eeuw nog wel terug, maar voor de rest is de baan er vooral voor de leden en gasten. De oefenfaciliteiten kregen enkele jaren geleden een ongekende facelift, maar voor de rest ademt de baan in alles fraaie tradities. Prachtige holes, spannende doorkijkjes en vooral volop genieten.

Clubs & amateurs
  • Leadingcourses