Besseling net bij beste veertig

Waar Ryan Fox opnieuw liet zien dat een tweede seizoenszege bijna niet uit kan blijven na een fraaie 64, doken twee van de vier landgenoten in de eerste ronde van het Iers open eveneens onder par.

besseling

De omstandigheden op de eerste dag van de tourklassieker waren vriendelijk voor de spelers van het circuit en dat was terug te zien in de scores. Zo was de level par waarmee Daan Huizing en Johannes Veerman binnenkwamen, niet genoeg om aan de goede kan de cutline te staan (T95) en dus weet het duo dat er vrijdag rode cijfers op de borden moeten komen om door te mogen in het Iers Open op Mount Juliet Estate.

Ook Wil Besseling en Darius van Driel zullen zich, ondanks openingsrondes in 69 (-3) en 70 (-2) slagen nog niet helemaal zeker wanen, al is er enige marge ten opzichte van de cutline al zitten beiden wel aan de goede kan van de draw. Het weer slaat in de loop van de dag om waardoor beide landgenoten met een beetje geluk volop kunnen profiteren van de rustige weersomstandigheden terwijl het in de middag naar verwachting steviger gaat waaien en regen bovendien.

In het Italiaans Challenge Open moeten alle landgenoten er vrijdag een tandje bij doen om door te mogen naar de tweede helft van het toernooi. Een paar tandjes misschien zelfs wel want Lars van Meijel (T82), Stan Kraai (T105) en Robbie van West (T142) staan na eerste rondes boven par aan de verkeerde kant van de cutline.

Waar Van Meijel na een +2 de cut nog redelijkerwijze in het zicht heeft, geldt dat in mindere mate voor Kraai (+3), terwijl Van West na een ronde met onder meer een quadruple 9 op de par-5 zevende maar een paar spelers achter zich weet in het uit 155 man bestaande veld.

Tour
  • Golfsupport