Geduld Schauffele beloond

De laatste keer dat Xander Schauffele won op de PGA Tour was in 2019 en hij werd naar eigen zeggen 'een beetje ongeduldig'. In het Travelers Championship was het weer raak. In Gee Chun won het Women’s PGA Championship.

Geduld Schauffele beloond

Met een birdie op de 72ste hole voor een 68 en een totaal van -19 hield Schauffele de concurrentie in het Travelers Championship op twee slagen afstand en tekende hij voor zijn zesde titel op de PGA Tour.

Zijn laatste overwinning was het Sentry Tournament of Champions in 2019 en dat knaagde aan de 28-jarige Amerikaan. 'Hij was op zoek naar de winnende formule, al weten we dat die niet bestaat', aldus zijn caddie Austin Kaiser.

'Hij was aan het rommelen met zijn swing en ik zei dat hij daarmee moest stoppen. Het wordt vaak vergeten, maar hij heeft vorig jaar een Olympische gouden medaille gewonnen. Ook was hij met Patrick Cantlay het sterkst in een team-event in New Orleans. Hij moest alleen geduldig blijven.'

Dat deed Schauffele op de waterrrijke baan van TPC River Highlands. Waar onder andere Rory McIlroy een paar keer koppie onder ging en double, triple en quadruple bogeys maakte, hoefde Schauffele niet meer dan een paar bogeys te noteren. Ook de putter deed wat hij moest doen: hij won elke dag bijna twee slagen op het veld.

'Dit is een mentaal gezien een grote overwinning', zuchtte Schauffele na afloop opgelucht. 'Ik moest weer even zien dat ik het kon'

Het KPMG Women’s PGA Championship werd gewonnen door In Gee Chun. Ze begon het Major met een 64-69, maar met twee keer een 75 in het weekend zag ze haar voorsprong voor het grootste deel verdampen.

Uiteindelijk hield ze op -5 een slag over op Minjee Lee en Lexi Thompson, en misschien was dat wel te verwachten. De Zuid-Koreaanse weet namelijk heel goed wanneer ze moeten pieken: van haar vier overwinningen op de LPGA Tour zijn er nu drie een Major.

Tour
  • Golfsupport