Golfers Magazine 5

Dit jaar is The Open Championship 150 jaar oud, dus gaan we in dit nummer terug in de tijd. De 'power ladies' zijn Anna Nordqvist en Romy Meekers. We testen woods en hybrides. Spelen topbanen in België en Duitsland. En hebben een hele rits briljante mentale tips.

Golfers Magazine 5

Golfers Magazine 5 ligt eind deze week in de winkel. Heb je 'm liever elke maand op de deurmat? Neem dan hier een abonnement. Hieronder een greep uit de artikelen die je leest in de meest recente editie.

Bij golf is de mentale kant minstens zo belangrijk als de techniek. Specials Floris Vos geeft acht tips om die 'vijftien centimeter tussen je oren' op orde te krijgen en ruis te vermijden.
Half juli is ze in Nederland van dichtbij te bewonderen: Anna Nordqvist. De Zweedse routinier speelde talloze Ryder Cups en heeft drie Majors in de kast staan. Dan ben je een hele grote.
Het warmt intussen aardig op, dus besloten we lekker uit te waaien aan de Belgische en Duitse kust. Royal Ostend, Royal Zoute, Budersand Sylt... wat een onvergetelijke banen hebben onze buren toch.
Ze zijn voor de meeste clubgolfers onmisbaar van de tee en naar de green: woods en hybrides. We zetten de beste modellen van 2022 voor je op een rij.
Ook voor golfers wordt Amerika vaak gezien als het beloofde land, maar Romy Meekers volgde 'gewoon' de Nederlandse route. 'Ik doe het op mijn manier', aldus de 24-jarige neo-prof.
Wil je eindelijk die 100, 90 of 80 eens breken? Dat lukt alleen als de putter luistert. Daarom hebben we een aantal essentiële tips om beter te scoren op de green. 
In vergelijking met andere Europese landen golfen er behoorlijk wat vrouwen in Nederland. Maar het kan toch echt nog beter, meent Danielle Wallet, NGF marketing-directeur. 'Diversiteit is de sleutel.'
De meeste golfers zijn bezig met hun swing of score, en nemen die miljarden grassprietjes waar ze op spelen voor lief. Onterecht. We duiken in de wereld van het gras.
Bryson DeChambeau staat bekend om zijn enorme drives, maar zelf noemt hij een SIK-putter als zijn geheime wapen. We gingen langs bij dit jonge puttermerk met grote plannen.
Tijdens een rondje golf speel je zo'n acht tot tien par-4's, wat het essentieel maakt om ze de baas te zijn. We behandelen de komende maanden de korte, middellange en lange exemplaren. 
Muziekje, bitterballetje, drankje en lekker ballen meppen. We gingen op bezoek bij de golflounge en hadden het geweldig naar ons zin. En je hoeft niet eens te kunnen golfen om een leuke avond te hebben.
In de herfst van 1860 speelden acht professionals drie keer twaalf holes op Prestwick, met één doel voor ogen: het winnen van The Belt. 150 edities later is The Open volgens velen het mooiste Major ter wereld.