Nederlandse vrouwen laten het liggen op slotdag

Een topnotering leek voor het grijpen in London maar zowel Anne van Dam als Pasquale Coffa leverden in in de finale omloop van het door Bronte Law gewonnen toernooi.

anne van dam

Beide Nederlandse vrouwen begonnen de slotdag van de wedstrijd van de LET in de top-10. Het gat met de koploper was met vier en vijf slagen misschien wat groot, een topnotering lag voor de nummer 5 Coffa en nummer 8 Van Dam zeker in het verschiet.

In de loop van de dag werd echter duidelijk dat beide oranjevrouwen net op het goede moment hun dag niet hadden en door een ronde boven par terrein verloren in plaats van te winnen.

Anne van Dam bleef nog het beste overeind, maar de in Amerika woonachtige Arnhemse had haar minste ronde van de week wel voor het laatst bewaard. Na de turn in +1 te hebben bereikt (acht parren en een bogey) won ze op de backnine weliswaar slagen (birdie op dertien en achttien) maar leverde ze er meer in dan ze er won (bogey op zestien, dubbel op veertien) waardoor ze tekende voor een kaart met daarop 75 slagen. Met een totaal van -2 bleef ze weliswaar nog net in de top-10 (T9) maar het gevoel dat er meer in had gezeten zal overheersen.

Dat geldt zeker voor Coffa. De Brabantse die na de eerste dag nog brutaal tweede stond, en na 36 holes dus nog altijd vijfde, had een absolute off-day (onder meer drie dubbels, twee triples en één quadruple) en tekende ruim voor de slechtste ronde van het toernooi. Dankzij een 89 (+17!) zakte ze terug naar de gedeeld 56ste plaats op ruime afstand van winnaar Bronte Law die door een eagle op de slothole net over Georgia Hall heen wipte en zo de tweede zege uit haar loopbaan veiligstelde nadat ze eerder in oktober 2021 de beste was in de Dubai Moonlight Classic.

Tour
  • LET