Titleist Tour Speed en Tour Soft

De twee Tour-ballen van Titleist hebben een upgrade gekregen, wat resulteert in een effectievere combinatie van balsnelheid en spin.

Titleist Tour Speed en Tour Soft

De bal is een onderschat stuk equipment. We geven honderden euro's uit aan een nieuwe driver, terwijl we vervolgens een bal pakken die we de hole ervoor in de bosjes hebben gevonden.

Marktleider Titleist probeert voor elke golfer een bal te maken die het best past bij zijn of haar spel. Dit voorjaar krijgen de Tour Speed en Tour Soft een upgrade, om net weer wat meer balsnelheid (= afstand) en spin (= controle) te kunnen genereren.

De twee jaar geleden geïntroduceerde Tour Speed heeft een nieuwe, hoge compressiekern gekregen die meer snelheid (en dus lengte) biedt bij volle slagen. Hieromheen zit een flexibele laag die bij het lange spel moet helpen om de spin laag te houden. Weinig spin met je driver betekent immers veel lengte.

Naar en rond de green wil je juist wél veel spin, omdat dit controle geeft over de balvlucht en de bal beter te stoppen is op de green. Een cover van urethaan (zoals bij de Pro V1 en Pro V1x) werkt hiervoor het best, maar dit materiaal is duur. De Tour Speed heeft een TPU cover, en om ook hiermee maximale backspin te genereren, heeft Titleist een nieuwe formule ontwikkeld. Het dimplepatroon zorgt voor een strakke balvlucht

De Tour Soft is intussen bij de derde generatie aanbeland. Gebruikers wilden van deze bal meer lengte, maar zonder dat ze hoefden in te leveren op het zachte gevoel. Met die feedback is Titleist aan de slag gegaan.

De bal heeft de grootste kern in de line-up van Titleist (wat resulteert in veel snelheid), met dezelfde compressie als zijn voorganger (voor een zacht gevoel). De grote kern vraagt om een extreem dunne cover, met betrouwbare spin om rond de green speelbaarheid en consistentie te kunnen bieden.

De Tour Soft heeft hetzelfde dimplepatroon als de Tour Speed, maar door de grote kern vliegt de bal wat lager. 'Het was helemaal niet de bedoeling om dezelfde patroon te gebruiken en we hebben talloze andere opties getest, maar deze werkte het best', aldus Mike Madson, directeur R&D.

Beide ballen zijn verkrijgbaar in wit en geel.

Prijs: € 45 (Tour Speed), € 40 (Tour Soft)