Van Meijel vijfde in D+D Masters

Een prima resultaat van de Brabander op de Challenge Tour. Het gat met de kop was te groot om te overbruggen maar hij eindigde wel voor de tweede keer dit seizoen in de top-5. 'Mijn spel gaat de goede kant op.'

lars van meijel

Een week geleden stond Van Meijel nog balend in de mixed zone van het Dutch Open na een teleurstellend verlopen weekend, maar zei hij ook dat het spel op zich prima was en een goed resultaat misschien wel een kwestie van tijd.

Zeven dagen later bleken dat geen loze woorden van de 27-jarige speler die zijn tijd verdeeld tussen de DP World en Challenge Tour.

Na een bescheiden score op de eerste dag (72, +2) won hij in de dagen die volgden elke dag slagen. Een 64 op vrijdag bezorgde hem een uitstekende uitgangspositie voor het weekend en in dat weekend deed hij met rondes in 68 en 67 slagen opnieuw prima waardoor hij met een totaal van -9 als gedeeld vijfde eindigde.

'Vorige week was het ook niet slecht, was ik vooral een beetje ongelukkig met mijn missers. Deze week was het goed heel goed van tee tot green en ook op de green was het prima. Ik merk dat ik vooruitgang maak met mijn ballstriking en ben overall ook blij met hoe het gaat met mijn spel. Vijfde is een prima resultaat', reageerde de Nederlander kort na afloop van het toernooi.

Robbie van West wist op de slotdag niet nogmaals onder par te duiken en leverde door een ronde in één boven par flink in en zakte van plek 17 naar plek 34 in het na een play-off door Nicolai Kristensen gewonnen toernooi.

In het Ladies Italian Open herstelde Pasqualle Coffa zich op de slotdag weliswaar van de 77 die ze op de tweede dag maakte, de 71 van de Nederlandse was onvoldoende om nog echt winst te boeken op het leaderboard. Met een totaalscore van +3 bleef Coffa steken op de gedeeld 39ste plaats, dertien slagen achter op winnares Morgane Metraux die na een play-off haar eerste zege op de LET in de wacht sleepte.

Tour
  • Golfsupport