Beter scoren?

Golf wordt leuker naarmate je het spel beter beheerst. Maar wat als je al tijden vastzit op een bepaalde score? Wij hebben een aantal tips om de boel vlot te trekken.

Beter scoren?

Hou je statistieken bij
Waarom gokken als je kunt meten? Technologie is tegenwoordig zo goed dat het je precies kan vertellen waarom je niet beter wordt. Verspil geen tijd meer met het oefenen van de foute dingen. Een shot tracking-systeem als Arccos Caddie of Shot Scope is ideaal. Gaat dit je te ver, begin dan met het bijhouden van standaardstatistieken als geraakte fairways, greens-in-regulation en putts per ronde. Pas als je weet waar je zwakke punten liggen, kun je ze gaan verbeteren. Supertip: verbeter je huidige percentage GIR's met 10 procent en zie je scores naar beneden tuimelen.

Lees een 'mentaal' golfboek
We weten allemaal dat golf een mentaal spelletje is, maar nemen we echt de tijd om onze mentaliteit in de baan te verbeteren? De meeste golfers hebben er de kennis en de middelen niet voor. Zoals Martin Luther King al zei: 'Als je nieuwe ideeën wilt, moet je een oud boek lezen.' Deze drie zijn eigenlijk verplichte kost voor elke golfer: Every Shot Counts door Mark Broadie (lees ook het artikel in Golfers Magazine 1 van 2022), The Secrets Of Golf's Winners door Thomas Björn en Michael Calvin en A Game Of Perfect van Bob Rotella.

Hou een dagboek bij
Stop met eindeloos praten over wat er mis ging en ga bijhouden wat er goed of zelfs geweldig ging – noteer na elke ronde de beste drie slagen. Een dagboek met je beste slagen zal je helpen om je deze successen te herinneren als je tijdens een toekomstige ronde een lastige slag hebt. Onderschat de kracht van positief denken niet.

Bereid je voor
Hoe vaak begin je op de eerste hole niet met een flinke afzwaaier, een getopt ijzer of een drieputt? Door die streep op je kaart loop je eigenlijk meteen achter de feiten aan. Voorkom een valse start door een goede voorbereiding. Zet je golfspullen de avond ervoor al klaar, zodat je de dag rustig en ontspannen kunt beginnen, in plaats van dat je op het laatste moment nog op zoek moet naar tees, ballen of regenkleding. Ga vervolgens een half uur eerder naar de baan dan normaal, vooral als je een stuk moet rijden. Gehaast aan je ronde beginnen omdat er drie stoplichten op rood stonden, is niet de ideale voorbereiding. Zorg dat je ruim op tijd bent, zodat je marge hebt als er iets tegenzit. Zit alles mee? Mooi, dan heb je alle tijd voor een kop koffie en een paar putts en chips. Als je ontspannen op de eerste tee staat, is de kans een stuk groter dat je de ronde begint met een fatsoenlijke bal.

Tips
  • Golfsupport