Burns komt terug tot 3 – 4

Sam Burns en Scottie Scheffler wonnen dit seizoen samen maar liefst zeven wedstrijden op de PGA Tour. In de Charles Schwab Challenge verkleinde Burns zijn achterstand via een play-off tot 3 – 4.

Burns komt terug tot 3 – 4

Scheffler en Burns zijn in 2022 zonder twijfel 'the hottest players on tour', maar dat de laatste zijn derde overwinning van het seizoen zou bijschrijven, zal hij zelf ook niet hebben verwacht. Burns begon de slotdag op de gedeeld 17de plaats, zeven slagen achter Scheffler, en keek naar eigen zeggen dan ook geen moment naar het leaderboard.

Na een knappe 65 (-5), de laagste ronde van de dag, was Burns op -9 leider in het clubhuis. Hij ging lekker lunchen met zijn familie en zag dat de scores van de laatste groepen door de lastige wind niet geweldige waren. Colonial is altijd al lastig, maar met wind wordt het helemaal een uitdaging.

Harold Varner III (78) leek lang op weg naar zijn eerste overwinning, maar hij zakte volledig door het ijs met tweede negen in 45 slagen, dankzij twee double bogeys en twee triple bogeys. Ook Tony Finau (67) kwam net tekort, net als Brendon Todd (71).

Twee uur nadat Burns was binnengekomen, bleek zijn 'clubhouse target' van -9 voldoende voor een play-off, omdat Scotty Scheffler niet verder kwam dan een 72 (+2). Op de eerste play-off hole deed Burns wat Perez deed op Bernardus: een putt van twaalf meter voor birdie maken om zijn tegenstander verbijsterd achter te laten. Burns 3 – Scheffler 4.

Tour
  • Golfsupport