Li lost Luiten af

Joost Luiten had vandaag tien slagen meer nodig dan gisteren, waarvan vooral Haotong Lee profiteerde. Met een 63 (-9) nam hij de koppositie over.

Li

Zoals zo vaak in golf is de ene dag de andere niet.

Dat gold voor de Chinees Haotong Li, die voor zijn tweede ronde op Bernardus negen slagen minder nodig had dan gisteren. De lange Chinees hoefde maar één bogey te noteren (tegen gisteren zeven), en stelde hier acht birdies en een eagle tegenover. Met zijn 63 (-9) won hij ruim zeventig plaatsen en stoof hij van de cutlijn naar de bovenste positie op het leaderboard. Hij heeft één slag voorsprong heeft op Matt Wallace (-8).

Helaas gold de oude golfwijsheid ook voor Joost Luiten. Gisteren leek het 'thuisgevoel' te zorgen voor de ommekeer in zijn tot nu toe zeer matige seizoen, maar vandaag was duidelijk dat de swingveranderingen met zijn nieuwe coach toch meer tijd nodig hebben om in te slijten.

Twee birdies stonden er op zijn kaart, die verder nog drie bogeys en een double bogey bevatte. Door de 75 (+3) zakt Luiten naar -4. Nu nog goed voor een plek net buiten de top tien – op een handvol slagen van Li – maar het is gissen hoe het leaderboard en aan het einde van de dag uitziet.

'Het was lastig vandaag', aldus Luiten. 'Ik vond de condities nog moeilijker dan gisteren, met sterke windvlagen. Ik speelde ook minder goed. Ik maak drie domme fouten en dat kost me vier slagen – die kom je uiteindelijk tekort om te kunnen zeggen dat je het redelijk bij elkaar hebt weten te houden. Ik laat nu teveel liggen, maar het is wat het is.'

Lars van Meijel voegde aan zijn solide 71 van gisteren een 70 toe, waardoor hij op -3 het weekend ingaat. 'Ik heb best wel steady gespeeld, want het woei hard. Je probeert de goede keuzes te maken en goede ballen te slaan, en dat lukte vandaag.'

Voor Darius van Driel – die vorig jaar nog knap vierde werd – is het Dutch Open na twee dagen voorbij. Met vier birdies, vier bogeys en twee double bogeys was het vandaag te wisselvallig op zijn homecourse. Door de 76 (+4) komt het uit op een totaal van twee boven par, wat zo goed als zeker een of twee slagen teveel is. Hetzelfde geldt voor Daan Huizing (+4) na twee keer een 74.

Tour
  • Golfsupport