Gullit: 'Helemaal gek van golf'

Zijn schema is overvol, maar de oud-voetballer doet er alles aan om zo vaak als mogelijk een gaatje te vinden voor in elk geval negen holes. Bijvoorbeeld in de pro-am van het Dutch Open.

gullit

Het was een select groepje dat maandagmiddag de baan in ging. Klanten en goede relaties van Audemars Piguet mochten als eersten deze week de baan in voor een kennismaking met Bernardus in toernooicondities en de voormalig speler van onder meer AC Milan en Haarlem was één van hen.

'Sinds 1990 heeft deze sport me echt gepakt en probeer ik zo vaak als ik kan te spelen. Dat valt nog niet mee want ik ben ontzettend druk met werk en heel veel onderweg, maar als het even kan probeer ik wel om drie keer in de week op de baan te zijn. Niet zo vaak voor achttien holes, maar negen holes kan vaak net wel. En ik word gelukkig heel vaak uitgenodigd voor allerlei toernooitjes, ook dat is leuk'.

Tijdens het Dutch Open is Gullit waarschijnlijk niet aanwezig ('te druk') maar de kans om mee te doen aan de maandagse pro-am liet hij niet lopen.

'Ik ben helemaal gek van de architect van deze baan (Kyle Philips, red) die bijvoorbeeld ook Kingsbarns heeft ontworpen. Als je de spelers vraagt wat ze er van vinden zijn die ook altijd enthousiast, iets wat ook geldt voor banen als The International, The Dutch en bijvoorbeeld Hilversum. Ze komen hier echt graag en ik denk dat als het prijzengeld omhoog zou gaan dat ook de topspelers sneller deze kant op komen.'

'Al hoop ik natuurlijk vooral dat de Nederlanders het goed gaan doen. Joost, Wil, Darius, er is echt genoeg talent in Nederland. Het zo mooi zijn als die deze week iets moois laten zien.'

Clubs & amateurs
  • Golfsupport