Lee voor de tweede keer op rij

Een week voor het tweede Major van het jaar liet Jordan Spieth zien dat het met de vorm wel goed zit, al greep hij naast de zege in het AT&T Byron Nelson, die moest hij laten aan de Koreaan K.H. Lee die , net als in 2021 de laagste score binnenbracht.

lee

Er werd laag gescoord op TPC Craig Ranch waar een winnende score van -25 nodig was om te winnen. Na drie dagen stonden er al behoorlijk wat scores lager dan twintig onder par op de borden dus om op de slotdag een kans te maken was duidelijk dat je laag moest gaan.

Dat deden Xander Schauffele (61) en Hideki Matsuyama (62) het beste maar de Amerikaan en de Japanner moesten van te ver terug komen om nog aanspraak te kunnen maken op de titel en eindigden als gedeeld vijfde en gedeeld derde.

Spieth ging niet zó laag, maar deed wat normaal gesproken voldoende kan zijn om een wedstrijd naar je toe te trekken. De als nummer 2 aan de dag begonnen Amerikaan stond na twee holes gedeeld aan de leiding, tekende voor een prima 67 om op -25 uit te komen, maar dat was alsnog niet genoeg om een play-off af te dwingen of zelfs te winnen.

Die eer ging - net als vorig jaar - naar Lee die bij de turn nog twee slagen achter stond op de kop van het veld, maar met een eagle op de par-5 twaalfde zijn slag sloeg. Hij ging naar de kop, bouwde de voorsprong een hole later uit, en gaf die niet meer uit handen na een slotronde in 63 slagen.

Door zijn overwinning klimt Lee naar de 28ste plaats op de wereldranglijst - een winst van bijna honderd plaatsen - en komt hij vooral ook terecht in een bijzonder rijtje. Alleen Tom Watson, Jack Nicklaus en Sam Snead slaagden er eerder in het Byron Nelson twee jaar op rij te winnen.

Tour
  • Pro Shots