Fox neemt voortouw

Voor de Belgen en Nederlanders zit er in het Soudal Open niet meer in dan een bijrol op de slotdag op de wedstrijd van de DP World Tour, maar de strijd is op Rinkven nog lang niet beslist.

fox

Waar de hoogst geplaatste Nederlander na twee dagen, Wil Besseling, op een zonovergoten moving day niet verder kwam dan een ronde level par, en daardoor enkele plaatsen inleverde (T25), wist de enige andere landgenoot die zich voor het weekend wist te plaatsen wel onder par te komen en daarmee enkele plaatsen te winnen.

Daan Huizing opende met twee opeenvolgende bogeys, maar leverde daarna nergens meer een slag in, maar won er wel vier dankzij birdies op vier, elf, vijftien en achttien. Dankzij de ronde 69 die hij daardoor noteerde staat hij met nog een ronde te spelen gedeeld 35ste, gelijk dus met publieksfavoriet Thomas Pieters.

Waar de drie mannen van de lage landen zondag niet meer kunnen doen dan proberen nog wat plaatsen te winnen zullen zo'n dertien spelers naar de baan even boven Antwerpen gaan met in elk geval het idee dat ze koploper Ryan Fox nog kunnen achterhalen op het leaderboard. De 35-jarige Nieuw-Zeelander heeft met -11 een voorsprong van één slag op runner-up Sam Horsfield, terwijl achter de Engelsman nog twaalf man binnen vier slagen van de koploper staan en met een echt lage ronde nog aanspraak kunnen maken op de overwinning.

Daar zit de pas veertienjarige Lev Grinberg niet bij. De een na jongste speler die ooit de cut haalde op de DP World Tour kwam op de derde dag niet verder dan een 76 (+5) en zakte daarmee naar de 59ste plaats op het leaderboard en houdt daarmee nog maar drie spelers achter zich, al bedraagt het verschil met de nummer laatst wel al zes slagen.

Tour
  • golfsupport