De Roey wint in Thailand

Belgisch succes op Ladies European Tour: Manon de Roey dankzij uitstekende slotronde ruim de beste in Aramco Team Series Bangkok.

manon de roey

Waar de Belgische mannen grotendeels teleurstellen in het Soudal Open, mocht de Belgische driekleur alsnog gehesen worden op het hoogste Europese niveau. Manon de Roey tekende op de laatste dag voor de laagste score van de dag (66) en dat was ruim voldoende om de paar spelers die hoger stonden op het leaderboard bij het ingaan van de laatste dag alsnog voorbij te steken.

Met een totaal van dertien onder par was de marge bij het opmaken van de rekening drie slagen dankzij goed spel, genoeg benutte kansen, en vooral ook het goed herstellen van kleine foutjes waardoor haar eerste zege op de Ladies European Tour volkomen terecht was.

'Ik speelde goed vandaag, bleef geduldig en scoorde goed. Ik heb hard gewerkt de laatste tijd en dat betaalt zich hier uit. Het is geweldig dat ik mezelf nu winnaar op de LET mag noemen. Dit is iets waar ik lang op gewacht heb', aldus de dertigjarige Vlaamse.

De Nederlandse speelsters speelden een bijrol op de slotdag van het toernooi. Anne van Dam had vooral op de greens moeite het verschil te maken op weg naar een 74 (+2) die haar enkele plaatsen op het leaderboard koste (T17), terwijl Pasqualle Coffa door een slotronde in +1 net buiten de top-40 (T41) bleef steken.

Tour
  • LET