Mickelson meldt zich af voor Major

Hoewel hij zich wel had ingeschreven had voor het PGA Championship dat volgende gespeeld wordt, moet het toernooi het zonder de titelverdediger doen nu lefty zich alsnog heeft teruggetrokken.

mickelson

Hoewel Mickelson al sinds februari niet meer in actie kwam, nadat hij zich na zijn spraakmakende interview terug had getrokken van de Tour, komt de afmelding alsnog als een verrassing. Bij zijn inschrijving had zijn management weliswaar laten weten dat deze vooral was om aan de deadline voor inschrijving te voldoen, velen gingen er wel degelijk vanuit dat dit het moment was dat de 51-jarige superster zijn gezicht weer zou laten zien. Maar door die aanname kan een streep nadat de PGA of America een korte verklaring de wereld instuurde om zijn absentie bekend te maken.

'Wij zijn zojuist op de hoogste gesteld dat Phil Mickelson zich heeft teruggetrokken van het PGA Championship. Phil is de titelverdediger en we zouden hem hebben verwelkomd om deel te nemen. We wensen Phil en Amy sterkte en kijken uit naar zijn terugkeer in golf.'

Vanuit kamp Mickelson kwam vooralsnog geen enkel bericht over het waarom van de afmelding waardoor de speculaties over de reden de komende week hoog op zullen lopen. De melding van de toernooiorganisatie dat hij welkom zou zijn geweest, sluiten een doorlopende schorsing uit, maar wel blijft boven de markt hangen dat Mickelson, ondanks de niet gekregen toestemming om half juni te starten in het eerste LIV Tournament, zijn zinnen heeft gezet op deelname aan de Tour van Greg Norman, daarmee het risico nemend dat hij straks werkelijk geschorst gaat worden. Het meest waarschijnlijk lijkt echter dat Mickelson simpelweg nog niet klaar was om zich weer aan het publiek te laten zien en de pers te woord te staan, een eis die de organisatie eerder deze week duidelijk had gesteld.

Door de afmelding van de bekerhouder moet het PGA Championship het voor het eerst sinds 2008 zonder deelname van de titelverdediger stellen. Destijds was Tiger Woods door een blessure niet in staat op te gaan voor een derde Wanamaker Trophy op rij.

Tour
  • Pro Shots