Wilson D9 Forged-ijzers

Met de D9 Forged introduceert Wilson een players ijzer dat naast accuratesse ook afstand en een hoge balvlucht in de aanbieding heeft.

Wilson D9 Forged-ijzers

Vorig jaar bracht Wilson Golf de D9-ijzers op de markt, game-improvers waarbij de focus lag op lente. Die familie wordt nu uitgebreid met een gesmeed ijzer voor de iets betere golfer: de D9 Forged.

'Wilson staat bekend om zijn gesmede ijzers, waar een recordaantal Majors mee is gewonnen', zegt Jon Pergande, manager golfclub innovatie bij Wilson. 'De D9 Forged is technologisch gezien het meest vooruitstrevende ijzer dat we ooit hebben geproduceerd. Puristen móeten het proberen.'

Net als zijn oudere broers is de D9 Forged lang genoeg, maar het gesmede clubhoofd biedt een zachter gevoel en voor een players ijzer is de balvlucht hoog, waardoor de bal sneller op de green stopt. Dit is voor een groot deel te danken aan de opvallende Power Holes in de zool. Deze met een polymeer gevulde sleuven vergroten de flexibiliteit van het clubblad, wat zorgt voor meer snelheid en een betere vertrekhoek.

Een computer berekent de meest effectieve plaatsing van de Power Holes en bij de D9 Forged zitten ze iets meer richting de hiel van de club. Dit opent het clubblad enigszins en verlengt volgens Wilson het contact met de bal, voor maximale snelheid en afstand.

Een lager zwaartepunt resulteert in een hogere vertrekhoek en balvlucht, voor meer carry en een steilere landingshoek. Zo ligt de bal na landing sneller stil op de green – essentieel om vlaggen aan te kunnen vallen.

De D9 Forged-ijzers hebben een gesmeed clubhoofd uit twee stukken 8620 koolstofstaal, wat resulteert in veel gevoel. Met een dunne toplijn en minimale offset zal hij zowel goede golfers als mid-handicappers aanspreken.

Prijs (5-PW): € 990 (staal), € 1110 (graphite)