Van Dam bij beste tien in Thailand

De rentree op de Ladies European Tour doet Anne van Dam goed. Na de 22ste plaats van vorige week lonkt nu een top-10 in Thailand waar ook Pasqualle Coffa een plek in de slotronde veiligstelde.

anne van dam

Met een grote lach op haar gezicht gaat de Nederlandse nummer 1 deze dagen over de baan in het Aramco Team Series Bangkok. De tijdelijke (?) terugkeer naar het circuit waar ze zoveel successen beleefde kan haar seizoen wel eens vleugels geven nu ze met nog één ronde te gaan in Thailand met een score van -5 niet alleen bij de beste tien staat, maar op het leaderboard zelfs koploper Patty Tavatanakit met -9 nog niet helemaal uit het zicht verdwenen is.

Van Dam, vorige week 22ste in Madrid tekende op de eerste dag voor een uitstekende 68 (onder meer dankzij een eagle op de par-5 vierde) en bleef ook op de tweede dag onder par, al was dat meteen 71 (-1) maar nipt. Pasqualle Coffa tekende op de tweede dag eveneens voor een 71 en dat was ruim voldoende om de schade van de eerste dag (76) weg te poetsen en net als Van Dam door te mogen naar het weekend.

Tour
  • Tristan Jones / LET