Luiten vecht terug

Na een slechte eerste negen speelde Joost Luiten zich op de openingsdag op Rinvken naar een score van net boven par.

Joost Luiten

Stand en live scoring
Joost Luiten werkte de eerste negen van de par-71 composite course van de baan boven Antwerpen in vier boven af en een nieuw drama leek zich nu al aan te dienen.
Maar Luiten was drie onder voor de back nine en kreeg een 72 achter ziin naam.
Joost Luiten gaat vrijdag vroeg de baan in en dan zijn de greens, waarop Poa Annua dominant is, niet sneller (10,3 op de stimpmeter), maar ongetwijfeld wel minder hobbelig.
De middagscores waren donderdagmiddag een fractie hoger dan in de ochtend (71,44 om 71.26) en dat zal vrijdag niet anders zijn.
Zoals het er nu naar uitziet, komt de cut morgen rond een onder te liggen en dus zal Joost Luiten bij voorkeur een 68 moeten laten noteren.
Wil Besseling, Darius van Driel en Lars van Meijel openden met een degelijke 69 (-2), terwijl de net als Luiten later gestarte Daan Huizing met drie bogeys na de turn toch nog op een alleszins aanvaardbare 70 uitkwam.

Van de drie Belgische tourspelers deed Thomas Pieters het met een 69 het beste. Thomas Detry moest tot twee keer toe zijn bal onspeelbaar verklaren en mede daardoor kwam hij niet verder dan een 71.
Nicolas Colsaerts, die nog steeds niet helemaal in orde is, liet toch nog een 72 in de boeken brengen.
Drie mannen voeren de ranglijst vooralsnog aan: de Engelsen Dale Whitnell, Sam Horsfield en Callum Shinkwin. Zij gingen in 65 slagen rond.
Shinkwin blesseerde zich voor zijn ronde op de drivingrange en dacht er even aan om niet van start te gaan. Maar volgens het tournament office van de DP World Tour waren geen reserves meer aanwezig en men verzocht hem het toch maar te proberen.
Met een laag verwachtingspatroon sloeg de Engelsman af en maakte zeven birdies.
Ziggo Sport Golf en Golf TV zenden de tweede ronde vrijdag van 13.00 tot ongeveer 18.00 uur rechtstreeks uit.

Tour
  • Golfsupport.nl