PGA Tour gooit de deur dicht

De PGA Tour geeft spelers geen toestemming om mee te doen aan het eerste toernooi van de LIV Golf Invitational Series in Londen. Onder andere Phil Mickelson, Lee Westwood en Sergio Garcia hadden die ontheffing aangevraagd.

PGA Tour gooit de deur dicht

In een memo aan zijn leden liet de PGA Tour gisterochtend weten dat spelers die van 9 – 11 juni meedoen op de Centurion Golf Club in Londen – waar de LIV Golf Invitational Series van start gaan – in overtreding zijn en geschorst zullen worden. De spelers zullen dus moeten kiezen.

Greg Norman's tour in oprichting lokt spelers met gigantische prijzenpotten van 25 miljoen dollar per evenement, waarvan de winnaar er maar liefst vier op zijn bankrekening krijgt bijgeschreven. Dat zien onder andere Mickelson, Westwood en Garcia wel zitten en ze vroegen ontheffing aan om in Londen te mogen spelen (een verplichting als er een wedstrijd van de PGA Tour op dezelfde datum wordt gespeeld). Die deur heeft de PGA Tour nu dus stevig dichtgegooid.

Er werden in het statement overigens geen spelers genoemd en de PGA Tour maakte duidelijk dat er geen straf staat op inschrijving voor het toernooi. Alleen daadwerkelijk meedoen resulteert in een schorsing.

De reactie van de PGA Tour kwam een paar uur na de aankondiging van Greg Norman dat hij twee miljard extra heeft gekregen voor een serie van tien toernooien in 2023 en de start van de Saudi Golf League in 2024.

Het lijkt slechts een kwestie van tijd voor het gevecht zich naar de rechtszaal zal verplaatsen, want Greg Norman, zijn geldschieters en wellicht ook de spelers zullen het er niet bij laten zitten.

Tour
  • PGA Tour