FootJoy Tour Alpha

De meest stabiele golfschoen van marktleider FootJoy is volledig onder handen genomen, zodat hij nu ook lichter en comfortabeler is.

FootJoy Tour Alpha

De Tour Alpha zit boordevol technologie, maar de voorkant is strak en rustig gehouden, zonder kleuren of patronen. Tourspelers prefereren die 'clean look' omdat die niet afleidt. Daarnaast heeft FootJoy de schoen lichter gemaakt dan zijn voorganger (de Tour X) en zit hij comfortabeler omdat je voorvoet meer mobiliteit heeft en de torsie beter is uitgebalanceerd. Het bovenwerk is van ChromoSkin-leer van het beroemde Engelse Pittards.

Maar terug naar de technologie, die de Tour Alpha zo stabiel maakt. Hiervoor is de zogenaamde Optimised Performance Stabiliser verantwoordelijk, die de voet op zijn plaats houdt en zorgt voor grip en power. Die OPS-technologie bestaat uit drie elementen.

1. Een driedimensionaal gevormde hiel die de achterkant van de schoen stijver en lichter maakt. Het design geeft extra steun voor het onderste deel van je achilleshiel en houdt de voet tijdens de swing op zijn plaats.

2. Een middenzool die een stevig hielstuk combineert met een zachter deel voor de middenvoet. Dat laatste zorg voor comfort, terwijl de stevige achterkant zorgt voor balans en stabiliteit tijdens de swing.

3. Een A-frame van TPU dat de hiel en de middenzool aan elkaar verbindt, waardoor de verschillende onderdelen van OPS goed samenwerken. Zo heb je stabiliteit tijdens elk onderdeel van de swing.

De Tour Alpha is verkrijgbaar met veters en met een enkele of dubbele BOA-sluiting. Bij de laatste twee zitten er brede banden over de wreef (Wrapid Fit System), die met het bekende wieltje strak worden getrokken. Bij dubbele sluiting zit er een wieltjes op de hiel en aan de zijkant, wat de druk volgens FootJoy meer verdeelt en zorgt voor een nog betere pasvorm.

Prijs: € 209 / € 239 (BOA) / € 259 (Double BOA)