Homa de beste in lastige omstandigheden

Max Homa bleek in het Wells Fargo Championship het best om te kunnen gaan met regenpakken, paraplu's en andere natte spullen.

Homa de beste in lastige omstandigheden

Klik hier voor de uitslag van het Wells Fargo Championship.

'Ik heb mijn regenpak gelukkig altijd bij me', aldus Homa, die het toernooi voor de tweede keer won en zijn PGA Tour-titels daarmee op vier bracht. 'En mijn agent stuurde me zelfs nog een paar wanten en extra handschoenen op. Maar belangrijker was dat ik een goede instelling had. Dat is in deze omstandigheden belangrijker dan wat je draagt.'

'Als Max meedoet voor de overwinning is hij meestal redelijk stoïcijns', aldus zijn coach Mark Blackburn. 'Hoe moeilijker het wordt, hoe beter hij gaat spelen. Je weet nooit wat er in hem ingaat.' Die instelling kwam hem goed van pas op de –wederom natte – slotdag op TPC Potomac.

Homa kwam goed uit de starblokken met birdies op hole één, vijf, negen en tien, en hield zijn opgebouwde voorsprong op de tweede negen vast met een aantal belangrijke par-saves. Met een afsluitende 68 (-2) en een totaal van -7 bleef hij Matthew Fitzpatrick, Cameron Young en Keegan Bradley een slag voor. Rory McIlroy werd vijfde op -4.

Tour
  • Golfsupport