Regen deert Day niet

Met een tweede ronde in 67 slagen breidde Jason Day zijn voorsprong in het Wells Fargo Championship uit.

Jason Day

Na 36 holes op de par-70 baan van de TPC Potomac at Avenel Farm heeft Jason Day een totaal van 130 (-10) achter zijn naam. De Australiër heeft in het klassement een voorsprong van drie slagen op Max Homa, die met een 66 naar de tweede plaats steeg.
Het regende bijna de hele dag op de baan die ten noordwesten van Washington ligt, op een half uur rijden van het centrum. Zaterdag wordt er weer veel neerslag verwacht en daarom zijn de starttijden vervroegd.
Day, die vier jaar geleden in uitgerekend dit toernooi zijn laatste zege behaalde, heeft zijn goede score vooral te danken aan zijn ballstriking. Hij won van tee tot green niet minder dan 9,169 slagen op de rest van het veld.
‘Het is mooi om weer eens kansrijk te zijn’, zei Day na de tweede ronde. ‘Maar we zijn pas halverwege dus is het goed om met beide benen op de grond te blijven staan.’
Titelverdediger Rory McIlroy kwam op dag twee geen moment in het juiste ritme. Na een 73 staat hij op level par.
Ziggo Sport Golf en Golf TV zenden de derde ronde zaterdag van 19.00 - 24.00 uur rechtstreeks uit.