Huizing vindt vorm terug

Halverwege het toernooi op The Belfry staat Daan Huizing met vier onder par net buiten de top-10. Ook Luiten en Van Driel zijn door, maar Besseling niet.

Daan Huizing

Stand en Live Scoring
De laatste keer dat Daan Huizing (foto boven) de cut haalde in een wedstrijd van de DP Word Tour, was in februari, tijdens de Ras Al Khaimah Classic. Daarna miste hij in vijf opeenvolgende toernooien de kwalificatie voor het weekeinde.
Huizing begon deze week op The Belfry als een van de zwakkere spelers in het 156 man tellende veld. Zijn statistieken van de laatste zes maanden waren allesbehalve imponerend. Alleen zijn putt-cijfers waren gemiddeld.
Maar op dag 1 en 2 overtrof Huizing, die wordt gecaddied door zijn kersverse echtgenote Daniëlle, zichzelf met goed spel en scores die dit reflecteerden.
Hij opende met een 69 en voegde daar vrijdag een 71 aan toe. Met een totaal van -4 staat Daan Huizing vijf slagen achter de Duitse leider Hurly Long.
Huizing haalde onder de rook van Birmingham zijn veertigste cut in 78 toernooien op het hoogste niveau, maar hij liet nog nooit een top-10 plaats noteren. Wel won hij vier keer op de Challenge Tour, waaronder - in 2014 - een toernooi in het Oekraïense Charkov, dat nu wordt belaagd door de Russische agressors.
Wil Besseling is de enige Nederlander die in het Brits Masters de cut miste. Die viel op level par, maar de West-Fries, die vorige week in Gerona nog mooi in de top-10 eindigde, had na ronden in 73 en 72 strokes een slag te veel om zich voor het weekeinde te plaatsen.
Darius van Driel redde het met 74-69 (-1) wel - pas voor de vijfde keer in tien toernooien.
Ook Joost Luiten, die dit seizoen allesbehalve in vorm is, mag in het weekeinde in actie komen. Luiten opende donderdag met een 71 en herhaalde die score vrijdag voor een totaal van twee onder par.
Op de par-72 Brabazon Course van The Belfry is de leiding in handen van Hurly Long. Met scores van 67 en 68 kwam hij op negen onder uit.
De 27-jarige Duitser promoveerde eind 2021 naar de DP World Tour.
Hurly, die golf en studie combineerde aan Texas Tech, is de houder van het baanrecord van de magische baan van Pebble Beach. Hij ging daar ooit in een klein toernooi in 61 slagen rond.
In zijn eerste volle seizoen op de DP World Tour behaalde de speler uit Mannheim al een derde plaats (Ras Al Khaimah Classic) en een tweede plek (Open van Kenia).
Ziggo Sport Golf en Golf TV zenden de derde ronde zaterdag van 14.00 tot ongeveer 18.30 uur rechtstreeks uit.

Madrid Ladies Open
Stand en Live Scoring
Na de tweede ronde van het 72-holes toernooi op de Jaram-RACE Golfclub gaat de Finse Tiia Koivisto met een score van tien onder par aan de leiding.
Beste Nederlandse is Pasqualle Coffa, die met vijf onder par dertiende is.
Anne van Dam, die in Amerika nauwelijks kan spelen, heeft toch maar weer voor Europa gekozent. Van Dam haalde in ieder geval de cut. Met -3 staat ze op de 24ste plaats.
Romy Meekers haalde de cut (level par) niet. Zij kwam over 36 holes op drie boven par uit.

Tour
  • Golfsupport.nl