CTS Group Alkmaar Open: toptoernooi amateurs en professionals

In het weekend van 20 en 21 mei vindt op Golfbaan Sluispolder het CTS Group Alkmaar Open plaats waarbij goede amateurs samen met professionals strijden om een mooie prijzenpot.

sluispolder

Het is al enige tijd toegestaan, maar gebeurt nog relatief weinig dat amateurs en professionals samen strijden om de prijzen. Tijdens het 36 holes strokeplaytoernooi dat in de week voor het Dutch Open in Alkmaar wordt gespeeld, is die kans er en het mooiste is: er is nog plek en de inschrijving is nog open.

'Als er één sport is waarbij de beste spelers – of ze nu amateur of professional zijn – de strijd met elkaar aan kunnen binden, dan is het wel golf. Maar dan ook echt, niet alleen op papier. Misschien heb je door je leeftijd bijvoorbeeld niet meer de lengte om nog van wit te spelen, maar moet dat je uitsluiten van deelname? Nee toch zeker?', aldus Remko Engel van Golfbaan Sluispolder en betrokken bij de organisatie van het toernooi.

Bij het tweedaagse toernooi wordt zonder handicapverrekening gespeeld, maar speel niet iedereen van dezelfde tee om alsnog een zo gelijk mogelijk speelveld te creëren, vergelijkbaar met het Scandinavian Mixed, het toernooi dat door de DP World en Ladies European Tour wordt georganiseerd.

Engel: 'Door iedereen van zijn eigen tee te laten spelen geef je iedereen een eerlijke kans. Wij hebben gekozen voor vier tees. Mannen jonger dan vijftig jaar spelen van wit, maar mannen boven de vijftig van geel. Voor vrouwen geldt dat je onder de vijftig van blauw speelt en boven de vijftig van rood. We denken dat het een perfecte manier is om topgolf toegankelijker te maken en daarnaast geloven we er heilig in dat meer competitie altijd goed is voor golf. Dat het daarnaast een bijzonder leuk toernooi is staat natuurlijk buiten kijf.'

De inschrijving voor het toernooi is nog open. Meer informatie over het toernooi, deelname aan het toernooi en de prijzenpot is te vinden op de website van het toernooi.