Garcia gaat door het lint

Tijdens de eerste ronde van het Wells Fargo Championship kreeg Sergio Garcia ruzie met een referee en hij liet zich vervolgens een slechte kant van zijn karakter zien, die ook wel weer verhelderend was.

Sergio Garcia

Garcia vond dat hij te kort mocht zoeken naar een bal die een waterhindernis was verdwenen - dat gaf de PGA Tour later ook toe (zie afbeelding onder). Maar dat was geen enkel excuus voor zijn tirade, die op zijn minst de indruk gaf dat de Spanjaard van plan is over te stappen naar het circuit van de Saoedische machthebbers.
‘Ik kan niet wachten tot ik weg ben van deze Tour’, vingen de microfoons van The Golf Channel op. Vervolgens beet hij de referee toe dat het nog maar een paar weken duurt voor hij niets meer met hem te maken heeft. Waarna Garcia nog wat woorden gebruikte die als grof kunnen worden omschreven.

Het is nog onduidelijk of de man die meer dan vijftig miljoen op de PGA Tour verdiende en misschien nog wel meer opstreek met sponsordeals dankzij zijn deelname op dit circuit en de DP World Tour ook daadwerkelijk gaat overstappen.
Als Garcia dat doet, kan hij deelname aan de Ryder Cup wel vergeten, maar dat lijkt hij allemaal voor lief te gaan nemen.
Zijn opmerkingen over het nieuwe initiatief van begin dit jaar dat hij ‘voor zijn gezin moet zorgen’, werden in ieder geval gezien zijn stevige vermogen met enige hoon ontvangen.

In Europa hebben Lee Westwood en Richard Bland deze week te kennen gegeven om mee te willen doen aan deze eerste wedstrijd van het nieuwe circuit, die van 9 tot en met 12 juni bij Londen wordt gespeeld. Het is nog onduidelijk of de Tours hen daar toestemming voor willen geven.
Bland wilde niet veel zeggen - en de Britse journalisten vroegen niet door - maar Lee Westwood wilde best wel op het onderwerp ingaan.
‘Het wordt allemaal afgeschilderd als wij tegen zij’ , zei Westwood. ‘Terwijl de mensen van LIV Golf hebben gezegd dat ze willen samenwerken. Ze willen dat iedereen kan spelen, opties heeft. Ze dwingen niemand.’
‘Mensen hebben altijd een probleem met verandering, nietwaar. Ze staan daar sceptisch tegenover. Mensen houden van continuïteit en ze houden ervan om op de oude voet door te gaan. Terwijl nieuwe concurrentie goed is - in elk aspect van het leven. Het schudt de boel wakker en houdt iedereen scherp en zorgt ervoor dat iedereen zijn product probeert te verbeteren.’
Terug naar het Wells Fargo Championship: Na de eerste ronde gaat Jason Day aan de leiding. De Australiër speelde de par-70 baan van de TPC Potomac at Avenel Farm in 63 slagen en hij heeft een slag voorsprong op Joel Dahmen. Day tobde de laatste jaren met rugblessures en zijn laatste zege dateert uit mei 2018 - ook in dit Wells Fargo Championship.Titelverdediger Rory McIlroy opende met een 67.
Ziggo Sport Golf en Golf TV zenden de tweede ronde vrijdag van 20.00 - 24.00 uur rechtstreeks uit.

Tour
  • Golfsupport.nl