Cobra Forged Tec-ijzers

De vierde generatie Forged Tec-ijzers voelt zachter en ziet er beter uit, terwijl Cobra ook een meer vergevingsgezinde X-versie introduceert.

Cobra Forged Tec-ijzers

De Forged Tec zit in de populaire categorie 'players afstandsijzers' en richt zich op mid- tot lage handicappers. Het is een compact hol ijzer dat naast veel lengte ook de nodige vergevingsgezindheid in de aanbieding heeft.

Klik hier om naar de Cobra website te gaan.

Cobra King Forged Tec

Voor de meest recente update is een preciezer '5-staps' smeedproces gebruikt. Het resultaat is een mooier clubhoofd, met een dunnere toplijn en minder offset. Daarnaast is achter het dunne clubblad een lichter en zachter soort 'schuim' gebruikt, dat het gevoel en geluid verbetert.

Elk ijzer heeft een gesmeed clubblad dat moet zorgen voor maximale balsnelheid en een hoge balvlucht. Een 20-grams gewicht van wolfraam in de teen plaatst het zwaartepunt precies achter de sweetspot, voor een beter gevoel en meer stabiliteit als het midden van het clubblad wordt gemist.

De Forged Tec-ijzers zijn verkrijgbaar met normale lengte of in 'One Lenght', met allemaal de lengte van een ijzer-7. Dit kan helpen om de set-up, houding en swing consistenter te maken.

Cobra komt ook met een vergevingsgezinder model voor mid- tot hoge handicappers: de Forged Tec X. Bij deze ijzers ligt het zwaartepunt lager, wat helpt om de bal de lucht in te krijgen. Samen met de sterkere lofts zorgt dit voor extra lengte.

Cobra King Forged Tec X

In de X-ijzers is maar liefst 65 gram wolfraam verwerkt (45 gram meer dan in de Forged Tec), voor extra stabiliteit en een hogere balvlucht – precies wat de meeste amateurs nodig hebben. Qua uiterlijk is het profiel wat lager en de toplijn dikker om extra vertrouwen te geven.

Prijs: (4-PW): € 1199 (staal), € 1300 (graphite)